Πως ένας άγνωστος σκάουτερ έπεισε τον Κλοπ και πήρε τον Σαλάχ αντί για τον Μπραντ!

Σας έχω αναφέρει παλιότερα την ιστορία του πως ο Σαλάχ πήγε στη Λίβερπουλ αντί του Μπραντ αλλά επειδή τη θυμήθηκα πάλι τώρα που ο Αιγύπτιος σκόραρε ξανά σε ένα ματς Chanpions League είπα να σας την θυμίσω! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Πως ένας άγνωστος σκάουτερ έπεισε τον Κλοπ και πήρε τον Σαλάχ αντί για τον Μπραντ!

Ο Σαλάχ κόστισε στην Λίβερπουλ 37 εκατομμύρια λίρες δηλαδή λίγο περισσότερα από 44 εκατομμύρια ευρώ. Μη νομίζετε όμως ότι όλοι συμφωνούσαν το καλοκαίρι του 2017 στο Άνφιλντ ώστε να δοθούν τα χρήματα αυτά. Σήμερα μοιάζει φυσιολογική έως και... κοψοχρονιά η τιμή αλλά τότε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Fenway που έχει την ομάδα των κόκκινων, στη Βοστώνη, εγείρονταν πολλές αμφιβολίες για το αν έπρεπε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή!

Στην Ρόμα ο Σαλάχ είχε ξαναβάλει την καριέρα του στις ράγες, πετυχαίνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 34 γκολ σε 81 εμφανίσεις. Ωστόσο κανείς δεν τον έβλεπε ως φορ αλλά ως εξτρέμ, με τον Κλοπ να θεωρεί πιο ταιριαστό για τον τρόπο παιχνιδιού που είχε στο μυαλό του, έναν συμπατριώτη του, τον Γιούλιαν Μπραντ. Αυτόν είχε ως πρωταρχικό στόχο και γι' αυτόν δεν θα δίσταζε να δώσει τόσα πολλά χρήματα, όσα έμοιαζαν εκείνη τη στιγμή να είναι τα 37 εκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της Ρόμα, Παλότα, που επίσης η εταιρεία του είναι στη Βοστώνη αποκάλυψε στον Ματ Ντίκινσον των Times πως ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, πως θεωρούσε ότι η ομάδα του πλήρωσε παραπάνω από την αξία του τον Αιγύπτιο, σε συζητήσεις τους με το που έπεσαν οι υπογραφές! 

«Νομίζαμε πως εμείς κάναμε κόλπο γκρόσο πουλώντας με ρεκόρ για τη Ρόμα τον Σαλάχ. Τώρα χτυπάμε το κεφάλι μας αλλά εκείνη τη στιγμή κανείς δεν το σκεφτόταν και με την χρονιά που ακολούθησε, ότι η αξία του θα έφτανε να είναι σίγουρα τρεις φορές περισσότερο» τόνισε ο Παλότα.

Για περίπου 10 μέρες τον Ιούλιο η συζήτηση είχε μπει στον πάγο. Μετά όταν ξανάνοιξε η κουβέντα το τμήμα σκάουτινγκ της Λίβερπουλ πίεζε τον Κλοπ να ολοκληρώσει την μεταγραφή αφού ο Μάικλ  Έντουαρντς και ο Ντάιβ Φάλοους είχαν φτιάξει φάκελο για όλους αυτούς που παρακολουθούσε η ομάδα. 

Ωστόσο η έντονη αμφιβολία που υπήρχε στα υψηλά κλιμάκια για το αν έπρεπε να προχωρήσει η κίνηση για απόκτηση του έβαζε φρένο.  

Εκείνος που πίεσε περισσότερο από οποιονδήποτε, ήταν ο τρίτος της επιτροπής των σκάουτερ: ο Μπάρι Χάντερ. Αυτός παρακολουθούσε τον Σαλάχ διαρκώς και αυτός διαβεβαίωνε τον Κλοπ και την διοίκηση πως άξιζε να επενδυθούν αυτά τα χρήματα στο πρόσωπο του!

Ο Χάντερ μάλιστα κινήθηκε έξυπνα και έπεισε πρώτα τον Μπούβατς, το τότε δεξί χέρι του Κλοπ, πως ο Σαλάχ ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι που παίζει ο Φιρμίνο. Του έδειξε με σχεδιαγράμματα πως αυτό θα ελευθέρωνε και τον Μανέ. Κατόπιν πείστηκε ο Κλοπ να φέρει στη διοίκηση την απαίτηση για απόκτησή του.

Μία τελευταία κίνηση που έκανε η Λίβερπουλ και απέρριψε η Λεβερκούζεν για τον Μπραντ ήταν καταλύτης προκειμένου να επιστρέψει στο προσκήνιο η περίπτωση του Σαλάχ.

Σήμερα όλα αυτά ακούγονται ως επιστημονική φαντασία! Χωρίς όμως την επιμονή ενός ανθρώπου που αν τον δει κάποιος στην εξέδρα πολύ πιθανόν να μην γνωρίζει την ιδιότητα του, η μετακίνηση του Σαλάχ στο Ανφιλντ ίσως και να μην είχε συμβεί! 

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν πολλές φορές τις μεγάλες στιγμές... και εκείνες που γράφουν ιστορία!