Στηρίζεται το πλάνο αναδιάρθρωσης, εναντιώνεται η Κυβέρνηση και η Πρέμιερ Λιγκ!

Το Project Big Picture συζητείται όλο και περισσότερο από το μεσημέρι της Κυριακής στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Αγγλίας, φαίνεται ότι απολαμβάνει τη στήριξη από τους ανθρώπους του χώρου, όχι όμως από την Κυβέρνηση αλλά και την Πρέμιερ Λιγκ που έκανε λόγο για σχέδιο το οποίο ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για το άθλημα.  

Advertisement
Στηρίζεται το πλάνο αναδιάρθρωσης, εναντιώνεται η Κυβέρνηση και η Πρέμιερ Λιγκ!

Η Daily Telegraph προκάλεσε... χαμό με το αποκλειστικό της δημοσίευμα για το εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε από τα αφεντικά των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ... μεταφέρει την δύναμη στο Big-6 της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Λίγκα να μειώνεται στις 18 ομάδες, το Λιγκ Καπ και το Community Shield να παύουν να υφίστανται και την EFL να λαμβάνει τόσο ένα ποσό των 250 εκατομμυρίων ως βοήθεια, όσο και ένα 25% των ετήσιων εσόδων από την κορυφαία κατηγορία.

Ο πρόεδρος της EFL, Ρικ Πάρι, ανέφερε ότι: «Είναι κάτι το οποίο φαίνεται ότι αποσκοπεί το γενικότερο καλό του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει πολύ τις ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου», ενώ από την πλευρά του και ο Γκάρι Νέβιλ εντόπισε «στοιχεία που μπορούν να μελετηθούν και πρέπει να τα δουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κι όχι να το απορρίψουν αμέσως».

Από την πλευρά της, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ έδειξαν παντελώς αντίθετες με το συγκεκριμένο πλάνο, αναφέροντας ότι «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το αγγλικό ποδόσφαιρο...».

Κώστας Ζάλιαρης