Λίβερπουλ – Τσέλσι: 15 χρόνια από το Ghost Goal του Λουίς Γκαρσία (vid)

Σαν σήμερα η Λίβερπουλ εξασφάλιζε την παρουσία της στον επικό τελικό της Πόλης το 2005, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Τσέλσι με το τελικό 1-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Τσέλσι στο «Άνφιλντ». Ο Λουίς Γκαρσία έγινε πρωταγωνιστής με το Ghost Goal, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ίσχυε αν υπήρχε τότε η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο...  



Λίβερπουλ – Τσέλσι: 15 χρόνια από το Ghost Goal του Λουίς Γκαρσία (vid)

Οι «κόκκινοι» του Ράφα Μπενίτεθ υποδέχθηκαν τους «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο την 3η Μαΐου του 2005, έπειτα από το 0-0 του Λονδίνου μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Λουίς Γκαρσία ακολούθησε φάση στην οποία ο Μπάρος γκρεμίζεται μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός πλάσαρε, ο Γκαλάς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν να μην ξέρουν την αλήθεια.

«Το “Άνφιλντ” είναι ένα μέρος στο οποίο ο κόσμος είναι εκείνος που πετυχαίνει τα γκολ» έχει δηλώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο τονίζοντας πως μάλλον δεν θα έπρεπε να μετρήσει εκείνο το γκολ που έστειλε τη Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό.

Αν υπήρχε τεχνολογία, θα μαθαίναμε την αλήθεια, ωστόσο, όπως έχει αναφερθεί, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε γκολ σε αυτή τη φάση...

 

LUIS GARCIA!! 🙌 One of the most memorable strikes Anfield has seen 🤩

Δημοσιεύτηκε από Liverpool FC στις Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

 

Κώστας Ζάλιαρης