Μύθος ο …πρωινός καφές

Σας αρέσει ο καφές; Είστε εθισμένοι στην καφεΐνη; Δεν ανοίγει το μάτι αν δεν κατέβουν οι πρώτες γουλιές; Νομίζετε ότι μία κούπα από το …μαύρο μαγικό ζουμί σας φτιάχνει όλη την ημέρα; Καιρός να τα ξεχάσετε όλα αυτά, γιατί πολύ απλά είναι στο μυαλό σας…



Μύθος ο …πρωινός καφές

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων αναφέρει ότι όλα οφείλονται στην εικόνα που έχουν σχηματίσει οι καταναλωτές για τον καφέ και τις τονοτικές ιδιότητες της καφεΐνης.

Το πείραμα απλό και έξυπνο. Οι επιστήμονες είπαν ψέματα στους εθελοντές ότι ο καφές που κατανάλωναν ήταν κανονικός, ενώ στην πραγματικότητα το ρόφημα που κατανάλωναν δεν περιείχε καθόλου καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ).

Οι εθελοντές τόνιζαν ότι η απόδοσή τους στη διάρκεια της ημέρας ήταν η ίδια σαν να είχαν καταναλώσει κανονικό καφέ, ενώ κάποιοι από αυτούς παρατήρησαν ότι το ρόφημα που ήπιαν ήταν αρκετά δυνατό!

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, το ότι η καφεΐνη βοηθά στην ενεργητικότητα των ανθρώπων είναι «αστικός μύθος» βρίσκεται στο …μυαλό των ανθρώπων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το University of East London, μεταξύ 88 εθελοντών, από 18 έως 47 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της British Coffee Association, οι Βρετανοί πολίτες καταναλώνουν 70 εκατ. κούπες καφές ημερησίως!