ΣΟΚ: Δύο χρόνια εκτός Champions League η Σίτι!

Με απαγόρευση συμμετοχής στο Champions League για τα επόμενα δύο χρόνια τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA λόγω παραβίασης κανονισμών που αφορούν το Financial Fair Play!



ΣΟΚ: Δύο χρόνια εκτός Champions League η Σίτι!

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό την ένωση ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και η ολοκλήρωση της έρευνας επέφερε το βράδυ της Παρασκευής (14/2) την εν λόγω «καμπάνα», η οποία συνοδεύεται και με πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι «πολίτες» κρίθηκαν ένοχοι από την αρμόδια επιτροπή (σ.σ. Club Financial Control Body) διότι κατάφερναν να «ντοπάρονται» οικονομικά δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία εσόδων από συμφωνίες που έχουν συνάψει με χορηγούς-εταιρείες όπως οι Etihad (Αεροπορική), Etisalad (Τηλεπικοινωνιών), Aabar (Επενδυτική)…

Η όλη ιστορία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, όταν το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία αλλά και mails που αποδείκνυαν την υπόγεια λογιστική δραστηριότητα του συλλόγου του Μάντσεστερ.

Στη συνέχεια ακολούθησε πληθώρα ερευνών από βρετανικά και μη Μέσα ενώ λεπτομέρειες επί του θέματος μπορείτε να διαβάσετε και στο αφιέρωμα που είχε παρουσιάσει το England365.gr το Δεκέμβριο του 2018.

Σημειώνεται πως τιμωρία των δύο ετών έχει ισχύ από την έναρξη της επόμενης σεζόν. Η πρώτη τοποθέτηση των ιθυνόντων της Σίτι κάνει λόγο για απογοητευτική αλλά… αναμενόμενη εξέλιξη ενώ θεωρείται δεδομένη η άσκηση έφεσης με στόχο την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης.

Γιάννης Τζιουμακλής