Η απάντηση για τη χρηματοδότηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

Συνέχεια δίνεται σήμερα στο σίριαλ που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις «κατηγορίες» που θέλουν την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν να χρηματοδότησε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Advertisement
Η απάντηση για τη χρηματοδότηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

Σε δικαστική διαμάχη βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι Κέβιν ΜακΚέιμπ και ο Πρίγκιπας Αμπντουλά Μπιν Μοσάντ Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Ο δεύτερος αποτελεί τον διάδοχο του πρώτου στον προεδρικό θώκο της Σέφιλντ και κατηγορεί τον προκάτοχό του για χρηματοδότηση από την οικογένεια Μπιν Λάντεν που εξυπηρετούσε σκοπούς σχετικούς με τον αγγλικό σύλλογο.

Οι ισχυρισμοί του Πρίγκιπα αναφέρουν πως το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έλαβε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ από ανθρώπους του άλλοτε αρχηγού της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2011 από επιχείρηση των Αμερικανών.

Ο ίδιος ο ΜακΚέιμπ ωστόσο δεν κατανοεί το λόγο που προέκυψε το όλο ζήτημα, τονίζοντας πως θα συνεργαζόταν ξανά με τους συγγενείς του ανθρώπου που συντόνισε την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος θεωρεί πως το όνομα ‘’Bin Landen’’ είναι βρώμικο… Πρόκειται για μια πραγματικά αξιόλογη οικογένεια. Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα ‘’μαύρο πρόβατο’’ αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πρόκειται για μια οικογένεια που έχει κερδίσει το σεβασμό μου και θα συνεργαζόμουν μαζί τους με ευχαρίστηση και στο μέλλον…» τα λόγια του.

Γιάννης Τζιουμακλής