Ρεσιτάλ του Θεμπάγιος κόντρα στην Μπέρνλι

Ο Ντάνι Θεμπάγιος στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ σε ματς πρωταθλήματος, στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό των «κανονιέρηδων» στο «Έμιρεϊτς», έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ δημιουργώντας και τα δυο γκολ της νίκης (2-1) επί των «clarets» και κατατροπώνοντας άπαντες με τους αριθμούς του! 



Ρεσιτάλ του Θεμπάγιος κόντρα στην Μπέρνλι

Ο Ισπανός χαφ μετακόμισε στο Λονδίνο με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι και φαίνεται πως απολαμβάνει ήδη την επιλογή του. 

Με τον συμπατριώτη του, Ουνάι Έμερι, στον πάγκο, θέλει να πιστεύει ότι θα καταφέρει να βρει βασικότατο ρόλο στην Άρσεναλ και απέναντι στην Μπέρνλι, φρόντισε να δικαιώσε τον κόουτς για την απόφασή του να τον τοποθετήσει στο αρχικό σχήμα. 

Ο Θεμπάγιος δημιούργησε και τα δυο γκολ, εκτελώντας το κόρνερ για τον Λακαζέτ στο πρώτο ημίχρονο και κλέβοντας τη μπάλα για τον Ομπαμεγιάνγκ στο δεύτερο μέρος, όταν ο Γκαμπονέζος χάρισε τη νίκη στην Άρσεναλ. 

Ο πανηγυρισμός του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του λονδρέζικου κλαμπ που ξέσπασε κι έφυγε μόνος του για το κόρνερ, φανέρωσε πόσο ζεστά έζησε το παιχνίδι του Σαββάτου, στο οποίο έδωσε... πραγματικό ρεσιτάλ. 

Είχε 100% επιτυχία στις ατομικές του ενέργειες, 97 επαφές με τη μπάλα, 90% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 70 πάσες, 19 μονομαχίες με αντιπάλους, 7 ανακτήσεις της κατοχής, 5 γεμίσματα και δημιούργησε 4 ευκαιρίες για γκολ. 

Σε όλα τα παραπάνω, κανείς δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει και ήταν ο ποδοσφαιριστής με την καλύτερη επίδοση σε καθένα από αυτά τα κομμάτια με τα οποία συνείσφερε στο παιχνίδι της Άρσεναλ! Κανείς άλλος δεν είχε τόσες επαφές με τη μπάλα, κανείς άλλος δεν είχε περισσότερες πάσες στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, κανείς άλλος δεν έφτιαξε περισσότερες φάσεις για γκολ, κανείς άλλος δεν κέρδισε περισότερες φορές τη μπάλα από αντίπαλο! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης