Οι 5+1 σπουδαίες στιγμές του Λάμπαρντ στην Τσέλσι

Η πρόσληψη του Φρανκ Λάμπαρντ από την Τσέλσι για την άκρη του πάγκου της προφανώς δεν είναι η πρώτη σπουδαία στιγμή του εμβληματικού Άγγλου πρώην ποδοσφαιριστή για λογαριασμό του συλλόγου, ο οποίος έζησε τα καλύτερά του χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ευελπιστώντας πλέον πως μπορεί να κάνει το ίδιο και με αυτά της προπονητικής του καριέρας.



Οι 5+1 σπουδαίες στιγμές του Λάμπαρντ στην Τσέλσι

Ο Λάμπαρντ αποτελεί από τα μέσα της εβδομάδας και επισήμως τον νέο προπονητή των «μπλε» μετά την τρομερή σεζόν που έκανε με την Ντέρμπι στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής και όπως είναι λογικό τόσο ο ίδιος όσο και ο υπόλοιπος κόσμος επανέφερε στην μνήμη του μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές του στο Λονδίνο.

Έχοντας αποκτηθεί από την Γουέστ Χαμ στις 14 Ιουνίου 2001, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με την ομάδα, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές για να κλειδώσει το τρόπαιο την Πρωτομαγιά του 2005. Τρία χρόνια μετά (30 Απριλίου 2008)  ήταν εκείνος που σκόραρε για να στείλει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League, τον οποίο έχασε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το γλίστρημα του καλού του φίλου Τζον Τέρι όταν εκείνος πήγε να εκτελέσει.

Μια τετραετία αργότερα (19 Μαΐου 2012) και με τον άλλο καλό του φίλο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, να κάνει... όργια στην διοργάνωση, ο Λάμπαρντ κατάφερε να αγγίξει το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά», για να γίνει έπειτα από περίπου 365 μέρες μετά (11 Μαΐου 2013) ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ.

Στις 4 Ιουλίου, ημέρα Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας για τους Αμερικάνους (σ.σ ο Λάμπαρντ έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο MLS με τη φανέλα της Νιου Γιορκ Σίτι), επέστρεψε και πάλι... σπίτι του.

Γιώργος Σιάφας