O Βάσκος που δεν «έπιασε» στη Λίβερπουλ και σαρώνει στο Μπιλμπάο! (video)

Ο Μικέλ Σαν Χοσέ είναι από τις περιπτώσεις που η ποδοσφαιρική «δικαίωση» δεν ήρθε από την μεταγραφή- όνειρο, αλλά εν μέσω απόρριψης, δυσκολιών και πισωγυρισμάτων!  



O Βάσκος που δεν «έπιασε» στη Λίβερπουλ και σαρώνει στο Μπιλμπάο! (video)

Το 2007 ο τότε προπονητής της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, εντόπισε τον 18χρονο αμυντικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο και εισηγήθηκε την απόκτησή του! Ο 30χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής θυμάται: «Βρισκόμουν στο σπίτι μου στην Παμπλόνα με την οικογένειά μου. Δεν είχα καλά καλά κλείσει τα 18 και ήμουν χαρούμενος στην ομάδα μου. Η ιδέα όμως ότι ένα τόσο μεγάλο κλαμπ θα ενδιαφερόταν για εμένα δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου. Ηταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να προσπεράσω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, την οποία δεν μετάνιωσα ποτέ».

Ο νεαρός άσος πήρε το αεροπλάνο και ενσωματώθηκε στην αποστολή της Λίβερπουλ. Η παρουσία, όμως, σπουδαίων αμυντικών στο ρόστερ δεν του επέτρεψε ποτέ να… τρυπώσει στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα- το 2009- να αποχωρήσει για το… comeback στην αγαπημένη του Μπιλμπάο.

«Εκείνες τις περιόδους υπήρχαν καταπληκτικοί σέντερ μπακ, όπως οι Κάραγκερ, ¶γκερ, Σκρτελ, Χίπια… Ήταν δύσκολο να πάρω λεπτά συμμετοχής. Παρόλα αυτά η παρουσία μου εκεί μου έκανε καλό. Ο παίκτης που είμαι σήμερα οφείλεται στην εμπειρία που απέκτησα στη Λίβερπουλ. Τα δύο αυτά χρόνια με βοήθησαν πολύ να βελτιωθώ, αφού περιτριγυριζόμουν από παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές».

Το 2009, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή, ο Σαν Χοσέ επέστρεψε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με την οποία αγωνίζεται έως και σήμερα. Στην ηλικία των 30 ετών έχει κατορθώσει να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της αμυντικής γραμμής της βασκικής ομάδας, μετρώντας κάθε χρόνο περισσότερες από 30 συμμετοχές.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 385 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων του Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας 37 γκολ. Η κορύφωση της καριέρας του ήρθε με την ενσωμάτωσή του στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας, με την οποία μετρά 7 συμμετοχές, ενώ βρισκόταν ανάμεσα και στους εκλεκτούς της τεχνικής ηγεσίας στο Euro 2016.