Μανέ: «Έφυγα μόνος, με έψαχναν, έκανα προπονήσεις και ... γελούσαν μαζί μου»

Τρομερή εξομολόγηση από τον Σαντιό Μανέ για τις ημέρες που είχε φύγει μόνος και δίχως χρήματα από το σπίτι του για να κυνηγήσει τ' όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στο ποδόσφαιρο. Ο νυν Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ μίλησε για το πρωινό που... το έσκασε από την οικογένειά του και τα γέλια των άλλων παιδιών με τα οποία έκανε προπονήσεις.  

Advertisement
Μανέ: «Έφυγα μόνος, με έψαχναν, έκανα προπονήσεις και ... γελούσαν μαζί μου»

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ, με 20+ γκολ σε διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους στην Πρέμιερ Λιγκ και ένας εκ των τριών κατόχων του Golden Boot του κορυφαίου πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019, είχε αποφασίσει πως θα πήγαινε κόντρα και στους γονείς του για να παίξει ποδόσφαιρο.

Αν και αργότερα... συμβιβάστηκε και επέστρεψε στο σπίτι του με την υπόσχεση από την οικογένειά του πως στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα δοκίμαζε την τύχη του σε δοκιμαστικά ομάδων, ο Σαντιό Μανέ επέλεξε να το σκάσει από το σπίτι του και να κυνηγήσει τ' όνειρο... με βάρκα την ελπίδα.

Σε συνέντευξή του στο France Football, είπε χαρακτηριστικά για τα παιδικά του χρόνια:

«Είχα ετοιμάσει τα πάντα και δεν είχα χρήματα όταν έφυγα. Τίποτα απολύτως. Όταν έπεσε ο ήλιος την προηγούμενη μέρα έκρυψα τον σάκο μου με τα απαραίτητα ρούχα και παπούτσια στον θάμνο μπροστά από το σπίτι. Το πρωί μόλις ξημέρωσε, απλά έπλυνα τα δόντια μου κι έφυγα. Ούτε μπάνιο δεν έκανα.

Δεν το είχα πει σε κανέναν, μόνο στον κολλητό μου που μου δάνεισε ορισμένα χρήματα για να πάρει το λεωφορείο για το Ντακάρ. Με υποδέχθηκε μια οικογένεια που δεν γνώριζα. Αμέσως άρχισα να συμμετέχω σε προπονήσεις μεγάλων ομάδων της χώρας. Η οικογένειά μου, όμως, με έψαχνε.

Άσκησε πίεση στον φίλο μου για να τους πει που ήμουν και εκείνος κάποια στιγμή “έσπασε” και αποκάλυψε που ακριβώς βρισκόμουν. Με έπαιρναν τηλέφωνο και απαιτούσαν να γυρίσω στο σπίτι και εγώ δεν ήθελα γιατί θα θεωρούσα ότι επέστρεψα πίσω ντροπιασμένος. Συμφωνήσαμε, όμως, να συμμετέχω σε δοκιμαστικά στο φινάλε κάθε χρολικής χρονιάς.

Εκεί, όλα τα υπόλοιπα παιδιά γελούσαν μαζί μου γιατί δεν είχα ούτε καν... σωστό ποδοσφαιρικό σορτσάκι και τα παπούτσια μου ήταν κατεστραμμένα. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Με έβλεπαν και δεν είχα καμία σχέση με ποδοσφαιριστή...»

Κώστας Ζάλιαρης