Ο παράγοντας Χ που λέγεται «αγωνιστικός χώρος», θα παίξει σημαντικό ρόλο...

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει από τη Μαδρίτη για τον μεγάλο τελικό του Champions League, εκφράζοντας την ανησυχία του για την εικόνα που θα έχει το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου...  



Ο παράγοντας Χ που λέγεται «αγωνιστικός χώρος», θα παίξει σημαντικό ρόλο...

Μπορεί στο Μπακού να υπήρχαν αρκετά προβλήματα με τον κόσμο, τη μετακίνηση, το κόστος των εισιτηρίων και τις άδειες εξέδρες που παρατηρήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο, ο τελικός της Τσέλσι με την Άρσεναλ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αρκετά καλός.

Ο αγωνιστικός χώρος βοήθησε τρομερά σε αυτό και μπορεί το τηλεοπτικό πλάνο να μην ήταν τόσο καλό, αφού οι κάμερες το έπαιρναν από αρκετά ψηλά, ωστόσο, το παιχνίδι πήρε μορφή μιας «μάχης» σαν να επρόκειτο για ... ματς Premier League.

Η μεγάλη ανησυχία για τον τελικό της Μαδρίτης έχει να κάνει με το χορτάρι του Wanda Metropolitano.

Αν ήταν μονάχα μια αγγλική ομάδα σε αυτό τον τελικό θα μπορούσε κανείς να πει ότι ένας από τους δυο αντιπάλους έχει αβαντάζ, ωστόσο, αν δεν κυλάει γρήγορα η μπάλα στο χορτάρι, τότε σίγουρα θα έχουν και οι δύο φιναλίστ πρόβλημα, το βράδυ του Σαββάτου.

Θα υπάρξει το απαραίτητο πότισμα αρκετή ώρα πριν από το παιχνίδι, έπειτα θα σκεπαστεί με το ειδικό σεντόνι για να γίνει η τελετή έναρξης, οπότε ίσως κρατήσει νερό, αλλά όλα αυτά θα φανούν στην πράξη...

Καμία από τις Λίβερπουλ ή Τότεναμ δεν πρόκειται να πάρει βοήθειες από τον αγωνιστικό χώρο αν διατηρηθεί σε αυτή την κατάσταση. Είτε το ματς πάει σε γρήγορο είτε σε αργό ρυθμό, η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποιότητα θα είναι αυτή που θα βρει λύσεις. Κάπως έτσι το έκανε και η Τσέλσι στο Μπακού στο δεύτερο ημίχρονο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πιο έτοιμη σε αυτό παρουσιάζεται η Λίβερπουλ για το Champions League.

Από την άλλη, η Τότεναμ θα έχει αβαντάζ αν ο τελικός γίνει... ροντέο, όπως η ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά ή ο επαναληπτικός ημιτελικός με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα στη Μαδρίτη, με τους Άγγλους που αναμένονται στην πόλη να φτάνουν στις 100.000, όλα φαίνεται να κυλούν με ηρεμία. Εξάλλου, δεν υπάρχει και έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως θα συνέβαινε για παράδειγμα αν ήταν η Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή αν η Τότεναμ αντιμετώπιζε κάποιον άλλο σύλλογο του Λονδίνου.

Η κατάσταση είναι αρκετά χαλαρή, υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και ο καιρός καλοκαιρινός και υπέροχος...