Τσάμπι Αλόνσο: «Σε διπλά παιχνίδια η Λίβερπουλ μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε»

Σίγουρος ότι η πρώην ομάδα του, η Λίβερπουλ, είναι ικανή να επιβληθεί ενάντια σε κάθε αντίπαλο, εμφανίστηκε ο Τσάμπι Αλόνσο σε δηλώσεις του ενόψει και του μεγάλου ημιτελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Champions League.



Τσάμπι Αλόνσο: «Σε διπλά παιχνίδια η Λίβερπουλ μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε»

Παρά την απογοητευτική ήττα των «κόκκινων» με σκορ 3-1 πέρσι από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κιέβου, η ομάδα του Κλοπ φέτος, σύμφωνα με τον Αλόνσο, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα εκείνη που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 14 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη.

«Φέτος έχουν περισσότερη εμπειρία μετά από αυτό που συνέβη πέρσι. Οπότε γιατί όχι;», είπε σε επίσκεψή του στην Κίνα στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ή όχι η πρώην ομάδα του μπορεί φέτος να τα πάει καλύτερα από ότι πέρσι.

«Έχουν θέληση και είναι πολύ περισσότερο “διψασμένοι” εξαιτίας της ήττας τους στον περσινό τελικό. Σε αγώνες με δύο σκέλη, η Λίβερπουλ μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε», προσέθεσε.

Αυτό όμως που για τον 37χρονο πρώην Ισπανό μέσο κάνει την μεγάλη διαφορά, είναι το ομαδικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας και τον μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει ο Γερμανός τεχνικός Γιούργκεν Κλοπ σε αυτό.

«Το καλό με την Λίβερπουλ είναι ότι τις τελευταίες δύο με τρεις χρονιές, έχουν δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, μια ιδέα. Δεν έχουν μονάχα 11 παίκτες, αλλά 14, 15, αξιόμαχους και έτοιμους να βοηθήσουν από τον πάγκο.

Ο προπονητής κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Τον θαυμάζω και τον σέβομαι αμέριστα για την δύσκολη δουλειά που επιτελεί μέχρι τώρα», κατέληξε.

Γιάννης Γατσούλης