Ίδρωσε πολύ, αλλά κέρδισε στην Γερμανία η Σίτι

Ένα τρομερό χτύπημα φάουλ του Λιρόι Σανέ κόντρα στην παλιά του ομάδα, Σάλκε, και ένα «χρυσό» γκολ από τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο φινάλε έδωσαν μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη στην Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να δέχονται ανατροπή επιστρέφοντας από τους... νεκρούς και διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 να έχουν και επίσημα τον πρώτο λόγο για την ρεβάνς του «Etihad».



Ίδρωσε πολύ, αλλά κέρδισε στην Γερμανία η Σίτι

Πολλοί θα περίμεναν η Σίτι να τελειώσει από νωρίς την σειρά, αλλά το πρώτο παιχνίδι μακριά από την Αγγλία είχε διαφορετικό σενάριο. Η Σάλκε επέλεξε να παίξει όπως είχε κοντράρει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Λυών στην φάση των ομίλων, με το υψηλό πρέσινγκ πέντε ποδοσφαιριστών να αποδίδει όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και να της αποφέρει ένα προβάδισμα που κρατούσε σχεδόν μέχρι το φινάλε.

Σε μια αναμέτρηση που έγινε... κατά-χρηση του VAR, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρώτοι δίχτυα με ένα από τα πιο εύκολα γκολ που έχει βάλει ο Σέρχιο Αγουέρο, με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ στην εξέλιξη της φάσης του 18ου λεπτού, κατά το οποίο στην ουσία μπήκε τέλος στην κυριαρχία των πρώτων και την άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν την μπάλα. Τα μετόπισθεν της Σίτι έδειχναν ευάλωτα όταν χανόταν η μπάλα, κάτι που ίσως επηρέασε γενικά στον αγώνα.

Αρχικά, μετά από μεγάλη καθυστέρηση για διαβουλεύσεις των διαιτητών, σφυρίχτηκε πέναλτι σε χέρι του Νίκολας Οταμέντι, με τον Αργεντινό να προσπαθεί να μαζέψει το χέρι του αλλά να το έχει αρκετά εκτός φυσικής θέσης. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για τον καταλογισμό του, ενώ στον Οταμέντι δόθηκε και κίτρινη που του στοίχισε αργότερα. Το πρώτο πέναλτι διαδέχθηκε το δεύτερο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Ναμπίλ Μπενταλέμπ να εκτελεί από την άλλη πλευρά τούτη την φορά και παρά την πτώση του Έντερσον στην σωστή γωνία να κάνει το 2-1 (28’,45’).

Στον ίδιο ρυθμό με αυτόν που τελείωσε το πρώτο μέρος άρχισε και το δεύτερο, με τους «βασιλικούς μπλε» να συνεχίζουν την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία και να οδηγούν συνεχώς του παίκτες του Πεπ σε παγίδες. Ήρθε και η δεύτερη κίτρινη του Οταμέντι στο 68’ μετά από αψυχολόγητη κλωτσιά από πίσω όταν ο Μπουργκστάλερ του έφυγε από την άλλη πλευρά με ωραία κοφτή ντρίμπλα, για να αναγκαστεί ο Γκουαρδιόλα να αλλάξει εντελώς τα πλάνα του και τις αλλαγές που ετοίμαζε. Εκτός ο Νταβίδ Σίλβα, μέσα ο Βενσάν Κομπανί, σε 4-4-1 οι «πολίτες» και Λιρόι Σανέ... to the rescue. Ο Ισπανός προπονητής πέρασε στο χορτάρι τον πρώην παίκτη της Σάλκε, κι εκείνος του το ανταπέδωσε με μια τρομερά δυνατή εκτέλεση φάουλ στο 85’, δείχνοντας όπως αποδείχθηκε τον δρόμο για την ανατροπή.

Και αυτή ήρθε σε ανύποπτο χρόνο για την Σίτι, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βγαίνει ωραία στην πλάτη της άμυνας και να παγώνει το γήπεδο, δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Έντερσον.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Φέρμν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σ. Σανέ, Νάστασιτς, Οτστζίπκα, ΜακΚένι (77’ Σκρζίμπσκι), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Μεντίλ (65’ Μπουργκτάλερ), Ουτ (88’ Χαρίτ)

Μάντσεστερ Σίτι: Μοράρες, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε (87’ Ζιντσένκο), Γκιουντογκάν, Σίλβα (70’ Κομπανί), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο (78’ Λ. Σανέ)