Έξω και από το FA Cup η Τότεναμ, στους «16» η Πάλας! (vids)

Στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας προκρίθηκε η Κρίσταλ Πάλας επικρατώντας στο «Σέλχαρστ Παρκ» της Τότεναμ με σκορ 2-0. Γουίκαμ (9’) και Τάουνσεντ (34’ πεν.) τα γκολ της συνάντησης, έχασαν πέναλτι με τον Τρίπιερ (44’) οι φιλοξενούμενοι.



Έξω και από το FA Cup η Τότεναμ, στους «16» η Πάλας! (vids)

Τα «σπιρούνια» γνωρίζουν μέσα σε λίγες μέρες δεύτερο οδυνηρό αποκλεισμό, αφού μόλις την περασμένη Πέμπτη (24/1) είδαν την πόρτα της εξόδου και στο Carabao Cup χάνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το ματς

Το σκορ άνοιξε στο 9ο μόλις λεπτό ο Κόνορ Γουίκαμ, ο οποίος επανέρχεται έπειτα από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού (σ.σ. ρήξη χιαστών) και ξεκινά στη βασική ενδεκάδα έπειτα από 792 μέρες ενώ βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2016 (799 μέρες) όταν και είχε σκοράρει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

 

 

Το 2-0 σημείωσε ο Άντρος Τάουνσεντ από τα έντεκα μέτρα εκμεταλλευόμενος το... ανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γουόκερ-Πίτερς, ο οποίος προσπάθησε να ανακόψει σέντρα προβάλλοντας το αριστερό του χέρι. Ο 27χρονος μέσος σκόραρε με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του (σ.σ. 7 ματς).

 

 

Στο 44ο λεπτό τα «σπιρούνια» απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, αφού ο Κίεραν Τρίπιερ έστειλε στις... πινακίδες το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Πάτρικ Φαν Άανχολντ ανατρέποντας τον Χουάν Φόιθ.

 

 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πίεση για να επανέλθουν στο ματς αλλά οι Γιορέντε (52’, 61’) και Λαμέλα (66’) δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε σκορ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι συνθέσεις

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Νταν, Κέλι, Γουάρντ, Φαν Άανχολντ, Σλουπ, Κουγιατέ, Μέγιερ (80’ Μιλιβόγιεβιτς), Τάουνσεντ (88’ Αγιού), Ζαχά, Γουίκαμ (70’ Μπεντέκε)

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Σάντσεζ, Φόιθ, Βερτόνγκεν (46’ Λαμέλα), Γουόκερ-Πίτερς, Τρίπιερ, Ντάιερ (63’ Γουανιάμα), Σκιπ, Ενκουντού, Λούκας (81’ Στέρλινγκ), Γιορέντε

Σκόρερς

9’ Γουίκαμ, 34’ Τάουνσεντ (πεν.)

Διαιτητής

Κέβιν Φρεντ

Γιάννης Τζιουμακλής