Στον τελικό μέσω της διαδικασίας των πέναλτι η Τσέλσι!

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Τσέλσι για να αποκλείσει την Τότεναμ και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον τελικό του Carabao Cup. Με σκορ 2-1 ολοκληρώθηκε το 90λεπτο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (σ.σ. 2-2 η σειρά). Καντέ (27’) και Αζάρ (38’) τα γκολ για τους «μπλε», μείωσε στο 50’ για τα «σπιρούνια» ο Γιορέντε.



Στον τελικό μέσω της διαδικασίας των πέναλτι η Τσέλσι!

Η ομάδα του Σάρι θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι (24/2), η οποία περίμενε τον αντίπαλό της μετά την πρόκριση επί της Μπάρτον με συνολικό σκορ 10-0.

Ντάιερ και Λούκας Μόουρα ήταν αυτοί που αστόχησαν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να επικρατήσουν στη «ρώσικη ρουλέτα» με σκορ 4-2.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι εισήλθαν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν από το 4ο μόλις λεπτό τις διαθέσεις τους, όταν το σουτ του Πέδρο σταμάτησε στην προβολή του Αλντερβάιρελντ πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 27ο λεπτό ωστόσο το κόρνερ του Αζάρ δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους αμυντικούς των «spurs» και ο Καντέ, που παραμόνευε έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ με ευθύβολο δεξί σουτ που πέρασε «σακούλα» από τρεις ποδοσφαιριστές της Τότεναμ...

 

 

Το 2-0 «έγραψε» ο ίδιος ο Αζάρ στο 38’ ολοκληρώνοντας μια υποδειγματική αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με ασίστ του Αθπιλικουέτα και προβολή του Βέλγου εξτρέμ.

 

 

Η Τότεναμ μπορεί να παρέμεινε ακίνδυνη επιθετικά στα πρώτα 45 λεπτά αλλά χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά από το δεύτερο ημίχρονο για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η υπέροχη σέντρα του Ρόουζ αξιοποιήθηκε με την έξοχη κεφαλιά του Γιορέντε, ο οποίος έπιασε στον ύπνο τους Λουίζ-Έμερσον.

 

 

Ο Ισπανός φορ δεν κατάφερε πάντως στο 67’ να εκμεταλλευτεί... διαστημική μπαλιά του Έρικσεν που τον έβγαλε από το πουθενά «φάτσα» με το τέρμα, αδυνατώντας να βρει την μπάλα στην αριστερή προβολή που επιχείρησε...

 

 

Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Έμερσον στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε με συστημένη σέντρα στον Ζιρού αλλά η κεφαλιά του Γάλλου δεν βρήκε στόχο, ανακουφίζοντας τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και τους παίκτες τους.

Στα πέναλτι

Έρικσεν (0-1)

Γουίλιαν (1-1)

Λαμέλα (1-2)

Αθπιλικουέτα (2-2)

Ντάιερ (2-2) – Άστοχο (Άουτ)

Ζορζίνιο (3-2)

Λούκας (3-2) – Απόκρουση Κέπα

Νταβίντ Λουίζ (4-2)

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (81’ Κόβασιτς), Αζάρ, Πέδρο (76’ Γουίλιαν), Ζιρού

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ντέιβις (33’ Ρόουζ), Γουίνκς, Ντάιερ, Σισοκό (80’ Σάντσες), Έρικσεν, Λαμέλα, Γιορέντε (68’ Λούκας)

Σκόρερς

27’ Καντέ, 38’ Αζάρ, 50’ Γιορέντε

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Πρώτο ματς

Τότεναμ-Τσέλσι 1-0 (Γουέμπλεϊ)

Γιάννης Τζιουμακλής