Δυο χρόνια μετά back-to-back ήττες η Σίτι!

Από τον Δεκέμβρη του 2016 στην πρώτη αναγνωριστική σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, είχε να ηττηθεί σε δύο διαδοχικά ματς πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Σίτι!  



Δυο χρόνια μετά back-to-back ήττες η Σίτι!

Οι «πολίτες», μετά το 3-2 από την Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο στο Etihad, δεν έβαλαν μυαλό και ηττήθηκαν με ανατροπή 2-1 από τη Λέστερ στο πλαίσιο της φετινής Boxing Day για να υποχωρήσουν πλέον στο -7 από την κορυφή, όπου παραμένει άνετη κι ωραία η Λίβερπουλ!

Οι δύο σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ, σημειώνονται μόλις για δεύτερη φορά στη θητεία του Πεπ Γκουαρδιόλα στους «πολίτες», αφού, η ομάδα είχε να το υποστεί αυτό από τον Δεκέμβρη του 2016!

Τότε, η Τσέλσι είχε φύγει από το Etihad με το υπέρ της 3-1 στις 3/12 με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και το αμέσως επόμενο ματς ήταν με αντίπαλο τη Λέστερ, που τότε ήταν εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Οι «αλεπούδες» είχαν επιβληθεί με το εμφατικό 4-2 και μάλιστα είχαν αέρα τεσσάρων γκολ μέχρι και το 78ο λεπτό, με τη Σίτι απλά ν' αντιδρά στο φινάλε και σημειώνει τα δυο γκολ της τιμής...

Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί ηττών για τους «πολίτες» είναι οι τρεις απανωτές ήττες, αλλά σε όλες τις διοργανώσεις, τον Απρίλη του 2018. Με τα δυο ματς απέναντι στη Λίβερπουλ για το Champions League και το ενδιάμεσο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ όπου η Γιουνάιτεντ με τεράστιο come-back είχε φύγει από την έδρα των συμπολιτών της με το υπέρ της 3-2.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δεχθεί περισσότερα γκολ απ' όσα γράφει το παθητικό της πρωτοπόρου Λίβερπουλ έπειτα από 19 αγωνιστικές! Μόλις εφτά τέρματα έχουν δεχθεί σε ολόκληρο το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής οι «κόκκινοι», οχτώ δέχθηκε η Σίτι κόντρα σε Έβερτον (νίκη 3-1), Κρίσταλ Πάλας (ήττα 3-2) και Λέστερ (ήττα 2-1).

Κώστας Ζάλιαρης