Τρέχει πια με... 500 ο Τζέιμς Μίλνερ!

Κάποτε έγινε ο νεότερος σκόρερ στο αγγλικό πρωτάθλημα αφού 16,5 χρόνων έστελνε με τη φανέλα της Λιντς τη μπάλα στα δίχτυα το 2002 και όλοι μιλούσαν για τον νεαρό φορ που θα έγραφε  εποχή. Το αγόρι  μεγάλωσε και πλέον ο  Τζέιμς Μίλνερ είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ  φτανοντας πια τους 500 αγώνες στη Πρεμιερ Λιγκ στην αναμέτρηση των «κόκκινων» κόντρα στην Μπόρνμουθ.



Τρέχει πια με... 500 ο Τζέιμς Μίλνερ!

Ο Μίλνερ είναι ο πιο ευπροσάρμοστος ποδοσφαιριστής και υπαρχηγός της Λίβερπουλ, παίζοντας πια ως μέσος αλλά και αμυντικός αφού έχει  χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε πολλές διαφορετικές θέσεις) έχοντας αγωνιστεί μετά τη  Λίντς Γιουνάιτεντ, στη Νιούκαστλ και  στην Άστον Βίλα όπου κατά την διάρκεια της καριέρας του εκεί ως κεντρικός μέσος, ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης της χρονιάς 2009-2010. Κάτι έχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας.

Η καριέρα το απόγειο όταν πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ένα κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ. Το 2015 μετακινήθηκε ως ελεύθερος στην Λίβερπουλ και πλέον μετράει  με τις παραπάνω ομάδες 500 συμμετοχές. Έτσι  έγινε μόλις ο 13ος ποδοσφαιριστής, που σε ηλικία 32 ετών φτάνει τα 500 ματς στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν θα αργήσει να φτάσει τους Κάμπελ Φέρντιναντ και Τζέραρντ ενώ πιθανώς  τα 535 ματς  του αδικοχαμένου Ουαλού Γκάρι Σπιντ ίσως να μην είναι μακριά... 

Η λίστα με αυτούς που προηγούνται του Μίλνερ είναι: 
1.Γκάρεθ Μπάρι
653
2.Ράιαν Γκιγκς
632
3.Φρανκ Λάμπαρντ
609
4.Ντέιβιντ Τζέιμς
572
5.Γκάρι Σπιντ
535
6.Εμίλ Χέσκεϊ
516
7.Μαρκ Σβάρτζερ
514
8.Τζέιμι Κάραγκερ
508
9.Φιλ Νέβιλ
505
10.Στίβεν Τζέραρντ
504
11.Ρίο Φέρντιναντ
504
12.Σολ Κάμπελ
503

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση αυτήν κόντρα στην Μπόρνμουθ, ο συμπαίκτης του Μίλνερ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κέρδισε το βραβείο του MVP καθώς σημείωσε χατ-τρικ αλλά δεν το αποδέχτηκε…. Στην απονομή του, γύρισε προς τον Μίλνερ και του χάρισε το βραβείο του για το ρεκόρ των 500 συμμετοχών κάνοντας τον να δακρύσει καθώς του έδειξε τον σεβασμό και την εκτίμησή του με την απρόσμενη κίνηση αυτήν. 

«Όχι. 500 παιχνίδια. Πρέπει να τον συγχαρώ για την καταπληκτική του καριέρα. Το άξιζε σήμερα. Έχει μία φοβερή καριέρα και ελπίζω να καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάτι μαζί φέτος. Δεν θα το πάρω», ανέφερε ο Σαλάχ δίνοντας εκείνη την στιγμή το βραβείο στον συμπαίκτη του…

Σεβασμός, ανθρωπιά, εκτίμηση, ομαδικότητα….το ποδόσφαιρο στα καλύτερα του!

 Μαίρη Καργιώτη