Το House of Cards…του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Μετά την επική ανατροπή με 2-1 απέναντι στην Αϊντχόφεν οι ελπίδες πρόκρισης στο στρατόπεδο της Τότεναμ δείχνουν να παραμένουν ζωντανές. Τα «σπιρούνια» μπορεί να πάγωσαν, να αστόχησαν και να απογοητεύτηκαν, δεν το έβαλαν όμως κάτω, αποδεικνύοντας πως οι λονδρέζοι του Ποτσετίνο «είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν».  



Το House of Cards…του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Ίντριγκα, δολοπλοκία, κενοδοξία, εξουσιομανία, εξαπάτηση, αδίστακτοι λόγοι, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αμερικάνικο πολιτικό δράμα “House of Cards” και που κατάφεραν να απογειώσουν την δημοτικότητα της σειράς παγκοσμίως. Μάλιστα, η επιτυχία αυτής στηρίχθηκε απόλυτα στην ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων, σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταύτισαν συγκυρίες της πραγματικής ζωής με την μυθοπλασία του δράματος. Τρανό παράδειγμα δεν είναι άλλο από αυτό του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί έναν από τους χαρακτήρες του Μπο Γουίλμον.

«Είναι παρόμοιο» δήλωσε με χαμόγελο ο Αργεντινός τεχνικός όταν ρωτήθηκε αν το “House of Cards” αντικατοπτρίζει την φετινή κατάσταση των «πετεινών». Και πράγματι το ταξίδι του στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν γεμάτο ανατροπές, δολοπλοκίες και υποσχέσεις που αθετήθηκαν. Όπως το νέο γήπεδο της Τότεναμ αξίας 850.00.000 λιρών, που έχει καθυστερήσει να παραδοθεί στην ομάδα και ένα δημοσίευμα στο Νησί αποκαλύπτει μια χαώδη κατάσταση στο εργοτάξιο. Πληροφορίες έκαναν λόγο για υπαλλήλους που έπιναν τα πρωινά αλκοόλ και έκαναν χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια των εργασιών. Πέραν δε του αλκοόλ και των ναρκωτικών, επισημαίνεται ότι η εταιρία που είχε αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο δεν είχε καλή επικοινωνία με τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι δουλειές που ήταν να γίνουν άμεσα και εύκολα να έχουν καθυστερήσει.

«Μερικές φορές η σειρά αντιπροσωπεύει το πως είμαστε. Το ποδόσφαιρο ενέχει πολιτική και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μυθοπλασία αλλά μπορείτε να αναγνώσετε τις ομοιότητες των όσων προβάλλει με αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας. Φέτος είναι μια παράξενη σεζόν για εμάς, αλλά είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω ξεκινήσει τα νέα σεζόν του “House of Cards”. Παρακολούθησα τρία επεισόδια τη Δευτέρα. Έχω μάθει πολλά από αυτή τη σειρά και το συνιστώ!», θα ομολογήσει.

Ο Ποτσετίνο θυμήθηκε ακόμη και το διαφημιστικό σλόγκαν που χρησιμοποίησε ο σύλλογος στην αρχή της σεζόν με μότο: «Το μοναδικό μέρος στο Λονδίνο για να παρακολουθήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ», μια φανερή αιχμή για τους αντιπάλους Άρσεναλ και Τσέλσι που έφτασαν μόνο μέχρι το Γιουρόπα. «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι που δεν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ στο νέο μας γήπεδο αλλά δεν ήταν στο χέρι μας να το παραδώσουμε. Όταν χτίζεις ένα σπίτι ή κάνεις μια επέκταση, είναι πάντα δύσκολο να δηλώσεις πότε θα είναι έτοιμο. Έχουμε προβλήματα και αυτό όλο μας καθυστερούσε και όλο μας καθυστερούσε… Λυπούμαστε για τη στεναχώρια που προκαλέσαμε στους οπαδούς μας, όπως και για τον εαυτό μας. Κάθε μέρα που περνά κοστίζει στον σύλλογο και αυτός που ανησυχεί και λυπάται περισσότερο είναι ο πρόεδρος. Είναι οδυνηρό και για αυτόν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε κερδίζοντας παιχνίδια».

Με το βλέμμα τώρα στραμμένο στο επόμενο ματς-φωτιά με την Ίντερ, το οποίο και θα κρίνει την πρόκριση στου «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η πίστη στο μεγάλο ευρωπαϊκό όνειρο είναι ο απόλυτος οδηγός. Ο Ποτσετίνο άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά πως στο δικό του έργο οι δικοί του πρωταγωνιστές με δημιουργό τον ίδιο γράφουν το κάθε επεισόδιο καθώς και τον επίλογο.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου