Το... τερμάτισε στο Παρίσι και κάνει restart ο Έμερι

Κατακτώντας 7/8 τρόπαια τα οποία διεκδίκησε με την Παρί Σεν Ζερμέν στα δύο χρόνια της παρουσίας του στο Championnat, ο Ουνάι Έμερι αποδέχθηκε την πρόταση της Άρσεναλ έτσι ώστε να κάνει το ... restart που φαίνεται πως είχε στο μυαλό του.  



Το... τερμάτισε στο Παρίσι και κάνει restart ο Έμερι

Το πλάνο που ακολούθησε στην πόλη του φωτός τα τελευταία δύο χρόνια, έπειτα από τον άθλο με τη Σεβίλλη και το χατ-τρικ στο Γιουρόπα Λιγκ, απέφερε καρπούς και στέφθηκε με επιτυχία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε τις εγχώριες διοργανώσεις.

Βέβαια, στόχος του Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήταν η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που εν τέλει ούτε ο Έμερι μπορούσε να προσφέρει μετά τον Λοράν Μπλαν. Είναι και το λογικό, άλλωστε, γεμίζοντας το ρόστερ με αστέρες και διαθέτοντας απίστευτα εκατομμύρια στις μεταγραφικές περιόδους να υπάρχει η απαίτηση για ευρωπαϊκή υπέρβαση, όμως, κάθε άλλο παρά ανήσυχη θα έχει τη συνείδησή του ο νέος κόουτς της Άρσεναλ σχετικά με το πέρασμά του από το «Παρκ ντε Πρενς».

Στη Γαλλία, λοιπόν, ο Έμερι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο Coupe de la Ligue, δυο Coupe de France και δυο Trophée des Champions. Η Μονακό ήταν εκείνη που δεν του επέτρεψε να κάνει το απόλυτο και στα πρωταθλήματα, αφού το 2017 ο σύλλογος από το Πριγκηπάτο έκανε πράγματα και θαύματα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νυν σούπερ σταρ της Παρί, Κίλιαν Μπαπέ, φτάνοντας στην κατάληψη της κορυφής.

Ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Πρέμιερ Λιγκ για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ο Έμερι κάνει το... restart που φέρεται ότι σκεφτόταν, αφού επί γαλλικού εδάφους δεν είχε πλέον κάτι να διεκδικήσει με τόση θέρμη και κίνητρο. Στο Νησί, καταφθάνει με 385 νίκες στην προπονητική, 188 περισσότερες από τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο (με τον οποίο είναι συνομίληκοι στα 46) και 16 περισσότερες από τον Γιούργκεν Κλοπ, από τον οποίο είναι τέσσερα χρόνια νεότερος.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία και η μεγάλη ευθύν η να ξεκινήσω κάτι καινούριο στην σπουδαία ιστορία της Άρσεναλ. Είναι ένα κλαμπ γνωστό για το στυλ παιχνιδιού, την αφοσίωση και την πίστη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, το φανταστικό γήπεδο και τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των πραγμάτων σε ολόκληρο τον οργανισμό» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος τεχνικός των «κανονιέρηδων», που αποχωρεί από το Championnat με 73,7% νικών και 2,37 πόντους ανά παιχνίδι, στην καλύτερη επίδοση ever που έχει δει ποτέ η Παρί στην Ligue1.

Κώστας Ζάλιαρης