Πριν από την αγωνιστική

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο Κύπελλο στη Σκωτία όπου γίνονται τα προημιτελικά και ένα μόνο ματς έχουμε για το πρωτάθλημα. Η εβδομάδα πάντως είχε πολλά και σημαντικά γεγονότα. Αγωνιστικά, οι Ρέϊντζερς πήραν σπουδαίο 0-0 στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν και ελπίζουν σε συνέχεια της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.



Πριν από την αγωνιστική

 

Στα εντός των συνόρων η Νταντί Γιουνάϊτεντ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στο απόλυτο (3-1 την Αμπερντίν, 2-1 τη Χάμιλτον) και έπιασε πεντάδα.
 
Εξωαγωνιστικά το ενδιαφέρον πάει στη Σέλτικ. Σε δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα. Τα δυσάρεστα είναι το γράμμα με σφαίρες που ταχυδρομήθηκε στον μάνατζερ της ομάδας Νιλ Λένον και ήταν μια σαφής απειλή μετά τα όσα έγιναν στο τελευταίο ντέρμπι. Την απόφαση έχει αναλάβει η αστυνομία της Γλασκώβης. Ο Λένον που εκτίει ήδη ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών από τον πάγκο, τιμωρήθηκε με άλλες τόσες για τον καυγά με τον ¶λι Μακ Κόιστ ενώ ο βοηθός του Ουόλτερ Σμιθ θα δει από την εξέδρα δύο αγώνες. Στα ευχάριστα, η επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Σαμαρά. Ο Έλληνας φορ αναμένεται να υπογράψει μέχρι το 2014 και οι αποδοχές θα τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη των «καθολικών».
 
Στα ματς του διημέρου τώρα, ξεκινώντας από το Κύπελλο:
 
ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ
Οι δύο ομάδες δεν τα πάνε καλά στο πρωτάθλημα, ειδικά η Αμπερντίν που ξεκίνησε με φιλοδοξίες, και το Κύπελλο μπορεί να είναι μια διέξοδος χαράς. Η εμπειρία του Κρεγκ Μπράουν θα παίξει ρόλο και οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι έχουν το μυαλό στο πρωτάθλημα αφού οι 7 πόντοι που τους χωρίζουν από την ουραγό Χάμιλτον είναι μεν πολλοί αλλά δεν δίνουν ξεγνοιασιά. Τον Οκτώβριο οι «Μπάντις» νίκησαν στο γήπεδό τους με 2-1 αλλά τον Ιανουάριο η νέα Αμπερντίν επικράτησε στο «Πιτόντρι» με 2-0. Για το Κύπελλο έπαιξαν τη σεζόν 1999-2000 στην έδρα της Σεντ Μίρεν και αναδείχθηκαν ισόπαλες.
 
ΜΠΡΕXΙΝ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ
Η Μπρέκιν είναι η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης. Μετέχει στην 2η κατηγορία (την 3η τη τάξει) και είναι στην 2η θέση διεκδικώντας μέσω πλέϊ οφς την άνοδο. Η διαφορά δύο κατηγοριών δίνει στη Σεντ Τζόνστον σαφές προβάδισμα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Οι δύο τους συναντήθηκαν για το Λιγκ Καπ τον Σεπτέμβριο του 2007 με τη Σεντ Τζόνστον να επικρατεί άνετα (4-1) ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν, που συνυπήρξαν στην πρώτη κατηγορία, οι «¶γιοι» κέρδισαν τα 7 από 8 οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια.
 
ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΣΕΛΤΙΚ
Για τους «καθολικούς» στόχος είναι το «τρεμπλ». Εν αναμονή του τελικού του Λιγκ Καπ (την άλλη Κυριακή) καλούνται να περάσουν από τα χάϊλαντς και να προκριθούν στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Χωρίς τον προπονητή τους Νιλ Λένον αλλά και τον Μαϊστόροβιτς που θα λείψει για δύο μήνες με σπασμένο δάχτυλο, η Σέλτικ είναι δίχως αμφιβολία το φαβορί. Τον Αύγουστο πέρασε με 1-0 από το «Κάλι Στέϊντιουμ», τον Σεπτέμβριο σάρωσε την ομάδα του Μπούτσερ με 6-0 αλλά το Νοέμβριο παραχώρησε απροσδόκητα 2-2. Οι «χαϊλάντερς» δεν είναι δυνατοί στην έδρα τους αλλά θα παλέψουν για το καλύτερο.
 
ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι. Αναμετρώνται η 5η με την 6η της βαθμολογίας και βάσει φόρμας, μομέντουμ και δυναμικότητας οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί. Σε ένα ματς Κυπέλλου όμως όλα γίνονται και θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι για τους «πορτοκαλί» είναι το τρίτο ματς που δίνουν μέσα στην εβδομάδα μετά τις νίκες επί των Αμπερντίν (Δευτέρα) και Χάμιλτον (Πέμπτη). Φέτος έχουν αναμετρηθεί ήδη τρεις φορές. Μέσα σε τρεις μέρες η Μάδεργουελ τον περασμένο Οκτώβριο πήρε δύο νίκες στο γήπεδό της )η δεύτερη για το Λιγκ Καπ) και τον Ιανουάριο η Γιουνάϊτεντ απάντησε με 2-0 στην έδρα της. Στο πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες απεχθάνονται την ισοπαλία οπότε μάλλον θα έχουμε νικητή.
 
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ – ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ
Με τον αέρα του 0-0 στο «Φίλιπς Στάντιον» οι πρωταθλητές υποδέχονται την Κιλμάρνοκ και θέλουν τη νίκη που θα μειώσει την απόσταση από τη Σέλτικ στους δύο πόντους (και με ματς λιγότερο). Παρά τις πολλές απουσίες αλλά και την κόπωση, η ομάδα του Ουόλτερ Σμιθ είναι το φαβορί και θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην κερδίσει. Ειδικά από τη στιγμή που θα λείπει ο Αλεξέϊ Ερεμένκο, ο καλύτερος παίκτης της «Κίλι». Οι «Τζερς» στο «¶ϊμπροξ» έχουν 10 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες, έχοντας δεχθεί μόλις 9 γκολ. Η Κιλμάρνοκ τα πάει καλά εκτός έδρας με 7 νίκες και από 4 ισοπαλίες και ήττες αλλά εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουν ήδη παίξει 4 φορές (για όλες τις διοργανώσεις) και οι προτεστάντες μετράνε ισάριθμες νίκες. Στη Γλασκώβη επιβλήθηκαν 2-1 τον Αύγουστο για το πρωτάθλημα και με 3-0 τον Ιανουάριο για το Κύπελλο.