Κέιν: «Μου κάνουν καζούρα μόνο επειδή είμαι Άγγλος»

Θέση για την διαδικτυακή καζούρα που του γίνεται τόσο από επίσημα όσο και ανεπίσημα «χείλη» πήρε για μία ακόμη φορά ο Χάρι Κέιν, θέλοντας να βάλει οριστική τελεία. «Είμαι Άγγλος και έρχεται Μουντιάλ και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται όλο αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο επιθετικός της Τότεναμ.



Κέιν: «Μου κάνουν καζούρα μόνο επειδή είμαι Άγγλος»

Πρώτα ήρθε το γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν κόντρα στην Στόουκ, το οποίο οι Spurs ζήτησαν να πιστωθεί στον ίδιο, για να του δώσουν ώθηση ώστε να βγει ξανά πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά ήρθε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον οποίο δεν σκόραρε έχοντας σε μια κακή μέρα να αντιμετωπίσει και τον πολύ αποτελεσματικό Κρις Σμόλινγκ.

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, διατηρούσαν μια διαδικτυακή καζούρα προς το πρόσωπο του Κέιν, με tweets από τον επίσημο λογαριασμό του «Γουέμπλεϊ» αλλά και του Κυπέλλου Αγγλίας για τα προαναφερθέντα να κλέβουν την παράσταση ανάμεσα στα χιλιάδες που γράφτηκαν για τον Άγγλο φορ.

«Το tweet της FA ήταν ανόητο, όλοι το ξέρουμε αυτό. Μίλησα στον προπονητή σχετικά με το θέμα και αναρωτηθήκαμε εάν θα το έκαναν άλλες χώρες για τους ποδοσφαιριστές τους. Προφανώς όχι. Είναι παράξενο. Ίσως οφείλεται στη νοοτροπία που έχουμε.

Ίσως είναι εύκολο να κάνεις καζούρα με Άγγλους παίκτες στις μέρες μας. Έτσι εάν δεν τα πάμε καλά στο Μουντιάλ θα βγουν και θα γράψουν εμείς τα λέγαμε. Αυτή όμως ίσως είναι μια αδύναμη νοοτροπία», σχολίασε αρχικά και συνέχισε γενικότερα για τις ελπίδες της εθνικής Αγγλίας στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους:

«Ως ομάδα είμαστε αυτή που είμαστε. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε αυτά που έχουμε να κάνουμε. Πρέπει να πάμε έχοντας στο μυαλό μας ως στόχο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας. Προσπαθούμε να κατακτήσουμε τα πάντα και πρέπει να πάμε έχοντας στο μυαλό μας πως το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διαφέρει.

Ο προπονητής μπορεί να είπε ότι είμαι λυπημένος, αλλά είμαι συγκεντρωμένος. Είμαι άνθρωπος που ξεπερνάει τις όποιες καταστάσεις. Εάν συνέβη, συνέβη. Προχωράω και κοιτάω το επόμενο παιχνίδι. Αυτή είναι η μοναδική μου ανησυχία. Θέλω να βγαίνω στο χορτάρι και να προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου».

Γιώργος Σιάφας