Για τη Λίβερπουλ ο τελικός είναι στο Κίεβο, για την Άρσεναλ τώρα!

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στη Λίβερπουλ ενώ παρότι έβγαλε τη πιο δύσκολη αντίπαλο για την Άρσεναλ σε αυτή τη διαδικασία των ημιτελικών, η ομάδα του Βενγκέρ μπορεί να προκριθεί όπως γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που επιμένει πως για τους «κανονιέρηδες» ο τελικός είναι πρόωρος και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όχι στη Λιόν.



Για τη Λίβερπουλ ο τελικός είναι στο Κίεβο, για την Άρσεναλ τώρα!

Για τη Λίβερπουλ η προϊστορία λέει πως την Ρόμα την έχει, αφού δεν είναι μόνο η επικράτηση του 1984 που έρχεται αβίαστα στο μυαλό αλλά και οι δύο άλλες περιπτώσεις που συνδυάστηκαν με πρόκριση. Το 2000-2001 με το μεγάλο ματς του Μάικλ Όουεν που σκόραρε δύο φορές στο «Ολίμπικο» η λαχτάρα ήρθε στη ρεβάνς όταν η Ρόμα του Φάμπιο Καπέλο νίκησε 1-0 και πέτυχε και ένα γκολ που έπρεπε (πιστεύω) να μετρήσει!

Την επόμενη χρονιά στη δεύτερη φάση των ομίλων, η Λίβερπουλ πήρε 0-0 στη Ρώμη και στη ρεβάνς νίκησε 2-0 σε μία άκρως συναισθηματική βραδιά που συνοδεύτηκε με την επιστροφή του Ζεράρ Ουγιέ στον πάγκο έπειτα από την μεγάλη ταλαιπωρία με το καρδιακό επεισόδιο που είχε λίγους μήνες πριν, τον Οκτώβριο.

Κακά τα ψέμματα αν η Λίβερπουλ δεν ξετυλίξει το δώρο που της έφερε η κλήρωση θα είναι άξια της μοίρας της. Η Ρόμα είναι μία εξαιρετική ομάδα αλλά με πάρα πολλά τρωτά σημεία και από τη στιγμή που η Λίβερπουλ πέτυχε πέντε γκολ στη Σίτι και άλλα πέντε στην Πόρτο δεν μπορώ να δω πως δεν θα πετύχει όσα χρειαστούν απέναντι στους «τζιαλορόσι». Φυσικά δεν μπορεί μία ομάδα που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα να υποτιμηθεί ωστόσο ποιος πραγματικά θα προτιμούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μονάχου Μπάγερν σε δύο παιχνίδια; Και αν η Λίβερπουλ δεν καταφέρει να είναι στο Κίεβο απλούστατα δεν θα το αξίζει, τόσο απλό είναι το όλο θέμα!

Όσο για την Άρσεναλ η αλήθεια είναι πως η Ατλέτικο ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να της τύχει! Οι «ροχιμπλάνκος» είναι καλύτερη ομάδα υπό οποιοδήποτε πρίσμα το δεις. Αλλά η Άρσεναλ έχει τεράστιο κίνητρο από τη στιγμή που αν θέλει να είναι και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τη φετινή απουσία, η πρόκριση και η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ είναι μονόδρομος. Και φυσικά αν κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ματς επειδή έχει την ικανότητα να σκοράρει στη Μαδρίτη τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν δραματικά.

Αν είχε τον Ομπαμεγιάνγκ θα κάναμε μία άλλη κουβέντα ωστόσο και αυτοί που είναι στη διάθεση του Βενγκέρ, κυρίως ο Ράμσει, μπορούν να ολοκληρώσουν μία ιστορική πρόκριση που θα φέρνει μετά το 2006 σε ένα ευρωπαϊκό τελικό την Άρσεναλ. Και για δεύτερη φορά μετά το 2000 στην εποχή Βενγκέρ σε αυτή τη διοργάνωση αφού τότε είχε ηττηθεί στην Κοπεγχάγη από τη Γαλατασαράι στα πέναλτι. Για τον Αλσατό είναι μία προσωπική πρόκληση και για τον σύλλογο μία κομβική στιγμή!