Νίκη και… έφυγε για τους «8»

Με στόχο τη νίκη που θα την στείλει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί απόψε (21:45) τη Σεβίλλη στο «Ολντ Τράφορντ».



Νίκη και… έφυγε για τους «8»

Με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ντε Χέα που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, το πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έμεινε στο 0-0. «Ύπουλο» αποτέλεσμα, καθώς οποιαδήποτε ισοπαλία με σκορ απόψε στέλνει τους Ισπανούς στην επόμενη φάση και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο χρειάζεται τη νίκη για να κλείσει θέση στους «8».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό ματς τους τραυματίες Ερέρα, Ρόχο, Τζόουνς και Μπλιντ, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το… ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος χαφ, ο οποίος έχασε τη νίκη (2-1) στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε χθες και έχει ελάχιστες πιθανότητες να πάρει μέρος στο σπουδαίο παιχνίδι, με τους ΜακΤόμινεϊ και Φελαϊνί να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Μάτιτς.

Από την πλευρά της η Σεβίλλη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα (0-2) στον αγώνα με τη Βαλένθια, χάνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες της για την  τετράδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και κατ’ επέκταση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν στο «Ολντ Τράφορντ» χωρίς τον Νάβας, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν υποστεί μόλις μία ήττα στις 9 πιο πρόσφατες εντός έδρας αναμετρήσεις τους με ισπανικές ομάδες (από τη Ρεάλ το 2013), έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες στα υπόλοιπα ματς, ενώ η Σεβίλλη δεν έχει κερδίσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας 3 ήττες και 1 ισοπαλία.

30 φορές έχει εμφανιστεί στη διοργάνωση 0-0 σε πρώτο ματς νοκ-άουτ φάσης και στις 21 περιπτώσεις η πρόκριση κατέληξε την ομάδα που έδωσε τη ρεβάνς στην έδρας της. Στο 70% το συγκεκριμένο ποσοστό, το οποίο η Γιουνάιτεντ θέλει απόψε να αυξήσει…

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Γιανγκ, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ (Φελαϊνί), Μάντα, Αλέξις, Ράσφορντ, Λουκάκου

Σεβίλλη: Ρίκο, Μερκάδο, Κιάερ, Λένγκλε, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια, Βάσκεθ, Κορέα, Μουριέλ