Οι «κανονιέρηδες» έξω τα πάνε καλά!

Ευρωπαϊκά... πλασμένη η εφετινή Άρσεναλ, που φαίνεται να έχει βρει τη διοργάνωση που της ταιριάζει. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει ρίξει όλο το βάρος της στο Γιουρόπα Λιγκ, ως την ύστατη προσπάθεια διάσωσης της εφετινής χρονιάς. Και όταν οι παίκτες της παίρνουν το διαβατήριο στα χέρια γίνονται άλλη ομάδα!



Οι «κανονιέρηδες» έξω τα πάνε καλά!

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από το «Σαν Σίρο» επί της Μίλαν με σκορ 2-0, η Άρσεναλ βρίσκεται με το... ένα πόδι στους «8» του θεσμού.

Οι Λονδρέζοι υποχρέωσαν την ομάδα του Γκατούζο στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά από 10 αναμετρήσεις, με τελευταία αυτή από την Ρόντα με 1-0, τον Δεκέμβρη του 2002!

Παράλληλα, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 13 αγωνιστικών των «ροσονέρι». 

Η Άρσεναλ τα πηγαίνει εξαιρετικά εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας πως παίζει τα... ρέστα της για το Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη στην Ιταλία ήταν η τέταρτη σε συνολικά πέντε εφετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Την ίδια στιγμή, που στο Νησί μετρά μόλις τρία εκτός έδρας νικηφόρα αποτελέσματα σε 17 ματς! 

Οι «κανονιέρηδες» μοιάζουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα διάκρισης. Το Γιουρόπα Λιγκ ίσως και να είναι το εφετινό σωσίβιο της σεζόν όπως υπήρξε για το Ζοσέ Μουρίνιο και τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ πέρσι.

Έλενα Χαριτάκη