«Σίφουνας» στο Μιλάνο! (videos)

Αυτή είναι η Άρσεναλ που θέλουν οι οπαδοί της! Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ άφησαν πίσω τα… κακώς κείμενα της Πρέμιερ Λιγκ και με εμφάνιση από τα «παλιά» έφυγαν με τη σπουδαία νίκη από την έδρα της Μίλαν (2-0) και με το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!  



«Σίφουνας» στο Μιλάνο! (videos)

Το «Σαν Σίρο» άρχισε να… παγώνει από το 15', τη στιγμή δηλαδή που ο Μχιταριάν με το πρώτο του γκολ ως ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων» έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι βάσεις για τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση έθεσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ράμσεϊ, ο οποίος αφού πέρασε και τον Ντοναρούμα έγραψε το 2-0!

Σταθεροί και στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, δεν λύγισαν στην πίεση των «ροσονέρι» και κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους αποτέλεσμα!

Ο επαναληπτικός στο «Emirates» έχει οριστεί για την επόμενη Πέμπτη, 15 Απριλίου στις 22:05.

Το ματς:

Άλλη Άρσεναλ! Καμία σχέση με το περασμένο, κάκιστο ματς με την Μπράιτον, πολύ πιο σοβαρή, με ξεκάθαρο στόχο στον αγωνιστικό χώρο! Εν ολίγοις αυτό που θέλουν - ή είχαν συνηθίσει- να βλέπουν οι οπαδοί της!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Βενγκέρ έπιασε καλή απόδοση! Δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την πίεση της Μίλαν, περιόρισε τις επιθετικές της προσπάθειες και στο 15' πήρε το προβάδισμα με την όμορφη ενέργεια και το σουτ (η μπάλα κόντραρε στον Κιελίνι και άλλαξε πορεία) του Μχιταριάν!

Νωρίτερα, βέβαια, οι «ροσονέρι» είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν πέναλτι, όμως η επιλογή του Τσαλχάνογλου να… μην πέσει έπειτα από το μαρκάρισμα του Οσπίνα μέσα στην περιοχή αποδείχτηκε λάθος! Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να απαντήσουν, αλλά μάταια! Η Άρσεναλ είχε πάρει αυτό που ήθελε και με καθαρό μυαλό κυκλοφορούσε την μπάλα, έχοντας ως προτεραιότητα να ροκανίσει το χρόνο του ημιχρόνου! Για καλή της τύχη, ωστόσο, ο Ράμσεϊ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τρομερή κάθετη του Εζίλ και αφού πέρασε με έξοχο τρόπο τον Ντοναρούμα, έγραψε το 2-0, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο… παγωμένο «Σαν Σίρο»!

Όπως αναμενόταν, στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν τα έπαιξε όλα για όλα! Βέβαια, στο 50' λίγο έλειψε να πληρώσει το τραγικό λάθος του Κεσιέ, όμως ο Γουέλμπεκ αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το τρίτο γκολ! Οι «ροσονέρι» συνήλθαν και άρχισαν να πιέζουν περισσότερο, αλλά και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Οσπίνα.

Από το 65' και μετά οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και σταδιακά να το φέρουν στα μέτρα τους. Σε αυτό βοήθησε και η… θολούρα των αντιπάλων που όσο περνούσαν τα λεπτά ολοένα και έχαναν την ψυχραιμία τους.

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια (79' Μπορίνι), Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσιέ, Μπίλια, Μποναβεντούρα, Σούσο, Κουτρόνε (68' Αντρέ Σίλβα), Τσαλχάνογλου (62' Κάλινιτς).

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς (85' Ελνένι), Κοσιελνί, Μουστάφι, Κολάσινατς (63' Μέιτλαντ-Νάιλς), Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Μχιταριάν, Εζίλ (80' Χόλντινγκ), Γουέλμπεκ.