Γκουαρντιόλα: «Ήθελα να παίξω για τον Βενγκέρ»!

Στην αποκάλυψη πως ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είχε προταθεί στον Αρσέν Βενγκέρ και την Άρσεναλ προχώρησε ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγες ώρες πριν τον μεταξύ τους τελικό για το Λιγκ Καπ!  



Γκουαρντιόλα: «Ήθελα να παίξω για τον Βενγκέρ»!

Από τις όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες… Λίγο πριν οι δύο τους τεθούν αντιμέτωποι από τους πάγκους, ο κόουτς των «πολιτών» αποκάλυψε το… παρασκήνιο της σχέσης του με τον Βενγκέρ!

Όταν, λοιπόν, ακόμη αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής ο Γκουαρντιόλα ζήτησε από τον Αλσατό τεχνικό να τον πάρει στην Άρσεναλ, όμως εκείνος αρνήθηκε επειδή το ρόστερ ήταν γεμάτο! Έχασε ο Γκουαρντιόλα, έχασε όμως και η Άρσεναλ που θα μπορούσε να είχε στη διάθεσή της έναν από τους κορυφαίους μέσους της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας!

«Ήθελα πολύ να παίξω για εκείνον! Τον είχα πάρει τηλέφωνο παλιότερα για να με περάσει από συνέντευξη! Με κάλεσε σπίτι του και ήταν πολύ ευγενικός. Του είπα ότι όνειρό μου ήταν να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ υπό την καθοδήγησή του. Ένιωθα ότι μπορούσα να βοηθήσω! Είχε όμως γεμάτο ρόστερ και μου είπε ότι δεν υπήρχε θέση! Τον κατάλαβα απόλυτα, όμως θα ήθελα πολύ να είχα αγωνιστεί για εκείνον! Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό», ήταν το σχόλιο του Καταλανού τεχνικού.

Όσον αφορά την ποδοσφαιρική προσέγγιση του Αλσατού τεχνικού, ο Γκουαρντιόλα φάνηκε να συμφωνεί: «Του αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος ποδοσφαιριστή, με ποιότητα και σεβασμό στο άθλημα. Είναι πράγματα που αρέσουν πολύ και σε εμένα, επομένως εάν ο κόσμος θεωρεί ότι παίζουμε σαν την Άρσεναλ της τελευταίας 20ετίας, είναι πολύ καλό για εμάς»!

Καλές οι αναμνήσεις, όμως, σε λίγες ώρες οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ, με τον Πεπ να διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο στο αγγλικό ποδόσφαιρο: «Είναι σημαντικό ματς για την ομάδα και για εμένα φυσικά, όπως και για τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο. Για όλους! Είναι τελικός, επομένως πρέπει να αγωνιστούμε όπως αρμόζει σε έναν τελικό…»!