Championship: Κορυφή βλέπει η Σουόνσι

Με την πρωτοπόρο ΚΠΡ να αγωνίζεται Κυριακή η Σουόνσι με νίκη στην έδρα της Μπάρνσλεϊ μπορεί να πιάσει κορυφή και να συγκατοικήσει έστω και προσωρινά με την ΚΠΡ. Να κλείσει κι άλλο τη διαφορά μπορεί και η Κάρντιφ που υποδέχεται την Γουότφορντ ενώ πιο δύσκολο έργο έχουν Λιντς και Νόργουιτς που αντιμετωπίζουν Πόρτσμοουθ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.



Championship: Κορυφή βλέπει η Σουόνσι

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Ντέρμπι:Δεν πάει και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι των Ανατολικών Μίντλαντς η Ντέρμπι, έχοντας κερδίσει μόλις ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Τα «κριάρια» δεν έχουν σκοράρει καν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και πρέπει να επιστρέψουν στις επιτυχίες σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Επέστρεψε στις προπονήσεις και λογικά θα βρεθεί και στην ενδεκάδα ο αριστερός μπακ, Ντιν Μόξι. Επίσης πολύ πιθανή είναι η επιστροφή και άλλων παικτών που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στη Γουότφορντ, όπως ο Λίκοκ (αμυντικός), ο Πίρσον (μέσος) και ο Ντέιβις (επιθετικός). Στη 18άδα θα βρεθεί και ο μέσος Μπεντ Ντέιβις, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη Νοτς Κάουντι.

Νότιγχαμ:Σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή αντίπαλό της βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «ρεντς» μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς και βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδό τους στην εξάδα, με δεδομένο ότι έχουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι λιγότερο απ' όλες τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά τους. Η ομάδα του Μπίλι Ντέιβις έρχεται από ένα καλό παιχνίδι και ανατροπή εις βάρος της Πόρτσμουθ. Ευχάριστο «πονοκέφαλο» αντιμετωπίζει ο τεχνικός, Μπίλι Ντέιβις, ειδικά για την επίθεση, με πέντε παίκτες να διεκδικούν δύο θέσεις. Πάντως, δύσκολα θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα σπάσει το δίδυμο των Τουτγκάι-Ερνσοου. Η Φόρεστ θα επιχειρήσει να κάνει το… νταμπλ κόντρα στη Ντέρμπι, την οποία πριν τρεις εβδομάδες κέρδισε 5-2 στο «Σίτι Γκράουντ».

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Ιπσουιτς:Από ήττα συνοδεύτηκε η επιστροφή του Πολ Τζιούελ στους πάγκους, με την Ιπσουιτς να χάνει στην έδρα της Μίλγουολ. Ο νέος τεχνικός των «τράκτορ μπόις» υποσχέθηκε βελτίωση, ωστόσο πολύ χρόνο για να την πετύχει δεν έχει, με δεδομένο ότι η ομάδα του βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο δανεικός μέσος, Τζέικ Λίβερμορ, και επέστρεψε στην Τότεναμ για να ακολουθήσει θεραπεία. Ισως τη θέση του στην αποστολή πάρει ο Λι Μάρτιν, μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από την Τσάρλτον.Ο Κρεγκ Λιντμπίτερ (μέσος), εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών και επιστρέφει, όμως ο γκολκίπερ Μπράιαν Μέρφι θα μείνει εκτός για τρεις μήνες. Τραυματίες παραμένουν και οι Ο'Κόνορ (εξτρέμ) και Χάιαμ (μέσος).

Ντονκάστερ:Ασχημη εβδομάδα για την Ντονκάστερ, που ελπίζει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Μετά το 0-3 από τη Ρέντινγκ οι «ρόβερς» γνώρισαν τη μεγαλύτερη ήττα τους την τρέχουσα περίοδο, χάνοντας 5-0 από τη Γουλβς για το Κύπελλο. Νέο απόκτημα για τους φιλοξενούμενους είναι ο Ιρλανδός μέσος, Πολ Κίγκαν, που θα βρεθεί στην αποστολή. Ωστόσο, οι «ρόβερς» θα παραταχθούν χωρίς τον Τζο Μιλς (αμυντικός), που θα μείνει εκτός για ακόμα τρεις εβδομάδες. Υποτροπή υπέστη ο μέσος, Μάρτιν Γουντς, με τους Τζίλετ (μέσος), Τόμας (αμυντικός) και Στοκ (μέσος) να παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Κάρντιφ:Αλώβητη από μια πολύ δύσκολη έδρα πέρασε η Κάρντιφ, παίρνοντας 1-1 στο ματς με τη Νόριτς. Μεσοβδόμαδα οι «μπλούμπερντς» ηττήθηκαν 2-0 στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τη Στόουκ, όμως το ότι έφτασαν μέχρι την παράταση ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για το ματς με τη Γουότφορντ. Νέα προσθήκη αποτελεί ο επιτελικός μέσος της Αρσεναλ Τζέι Εμάνουελ-Τόμας. Αρκετά από τα μεγάλα «όπλα» του καλωσορίζει ο Ντέιβ Τζόουνς. Ο πρώτος σκόρερ της Κάρντιφ, Τζέι Μπουθρόιντ, έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, με τον Κρεγκ Μπέλαμι να παίρνει ανάσες στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου. Ο Τσόπρα αγωνίστηκε ως αλλαγή και τώρα ίσως βρει θέση στην ενδεκάδα. Ωστόσο, εκτός πλάνων για τη σημερινή αναμέτρηση βρίσκεται ο μέσος, Στίβεν ΜακΦέιλ.

Γουότφορντ:Το καλό εαυτό που παρουσίασε στο ξεκίνημα της περιόδου επιδεικνύει και πάλι η Γουότφορντ. Με έξι νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια οι «σφήκες» εισχώρησαν και πάλι στην εξάδα και διατήρησαν τις πιθανότητές τους για άνοδο αναλλοίωτες. Ο εξτρέμ Αντρος Τάουνσεντ αποκτήθηκε ως δανεικός από την Τότεναμ. Εκτός από τον Τάουνσεντ στην αποστολή βρίσκεται και ο Γουέιμαν (επιθετικός), που επίσης αποτελεί πρόσφατο απόκτημα. Ο πρώτος ενδέχεται να μπει κατευθείαν στην ενδεκάδα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Ντον Κάουϊ. Ο αρχηγός, Τζον Εστάς, παραμένει εκτός δράσης από την Πρωτοχρονιά, ωστόσο ο παρτενέρ του στο κέντρο, Μάικλ Μπράιαν, επιστρέφει από τραυματισμό στον αστράγαλο.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Κρίσταλ Πάλας:Με τη μόνιμη «συνταγή» των τελευταίων εκτός έδρας παιχνιδιών της η Κρίσταλ Πάλας έχασε 3-0 και από τη Σουόνσι και έχει σοβαρούς μπελάδες. Πάντως, ο νέος τεχνικός, Αντι Τάουνσεντ, διατηρεί την ψυχραιμία του, με τον πρόσφατα αποκτηθέντα επιθετικό Τζερμέιν Ιστερ να υπόσχεται ότι θα προσφέρει τα γκολ που απαιτούνται για την παραμονή. Ενισχυμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι ενδέχεται να παραταχθεί η Πάλας. Οι σημαντικοί μέσοι Αμπροουζ και Μάροου δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν αρκετό καιρό τώρα και θα μπορέσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Μακροχρόνια εκτός παραμένει ο αμυντικός, Λι Χιλς, με τον Ιστερ (επιθετικός) να ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του.

Μπρίστολ Σίτι:Μάλλον αναπάντεχη (ειδικά από άποψης έκτασης) ήταν η νίκη που γνώρισε η Μπρίστολ Σίτι από τη Μίντλεσμπρο. Πέρα από το 4-0, η βραδιά έγινε μαύρη για τους «ρόμπινς» λόγω της αποβολής του βετεράνου γκολκίπερ Ντέιβιντ Τζέιμς, εντούτοις ο τελευταίος σήμερα θα αγωνιστεί κανονικά. Ετοιμος για αλλαγές ενόψει του ταξιδιού στο Λονδίνο είναι ο Κιθ Μίλεν. Τα πολλά παιχνίδια και η κούραση τον προβληματίζουν και ίσως ανακατέψει την τράπουλα. Οι αμυντικοί Φοντέν και Κάρι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από τον Δεκέμβριο και γυρίζουν.

ΛΕΣΤΕΡ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Λέστερ:Το όνειρο τελείωσε για τη Λέστερ, που καλείται πάλι να στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Οι «αλεπούδες» το πάλεψαν, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα (4-2) στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι και κατά συνέπεια αποκλείστηκαν. Οπως όλα δείχνουν το δίδυμο Γιακούμπου-Βασέλ, που δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, αναμένεται να επιστρέψει στην επίθεση, αν και υπάρχει μία μικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή του δεύτερου. Ο Ερικσον ευελπιστεί ότι ο Πολ Γκάλαχερ (αμυντικός) θα ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του και θα τεθεί στη διάθεσή του.

Μίλγουολ:Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η Μίλγουολ και πλέον είναι κοντά στην είσοδό της στην πρώτη δεκάδα. Μετά το 2-1 επί της Ιπσουιτς τα «λιοντάρια» συμπλήρωσαν εννέα αγωνιστικές χωρίς ήττα και το κλειδί της επιτυχίας σε αυτό το διάστημα είναι ότι βελτίωσαν πάρα πολύ την αμυντική λειτουργία τους και δέχτηκαν μόνο τρία γκολ. Αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι για το ματς στο «Γουόκερς». Ο Κένι Τζάκετ δεν έχει στη διάθεσή του κανέναν εκ των τεσσάρων κεντρικών αμυντικών που διαθέτει (Ρόμπινσον, Κρεγκ, Σίτου, Γουόρντ) και πρέπει να κάνει… αλχημείες στην άμυνα. Επιπλέον, ο μέσος Ταμίκα Μκανταγουάιρ, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και ως στόπερ, είναι επίσης εκτός πλάνων. Τα προβλήματα δεν σταματούν στα μετόπισθεν, με τον μέσο Λίαμ Τρότερ να παραμένει αμφίβολος και τον φορ, Τζος ΜακΚουόιντ να είναι οριστικά νοκ άουτ.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΠΡΕΣΤΟΝ

Μίντλεσμπρο:Από την πιο επιβλητική εμφάνισή της την τρέχουσα περίοδο έρχεται η Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι έφτασε στο εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι και έφτασε αισίως τα τέσσερα ματς χωρίς ήττα. Πολύ βελτιωμένος εμφανίζεται ο επιθετικός Λιρόι Λίτα, που την περασμένη αγωνιστική είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό του Ντέιβιντ Γουίτερ καλείται να φέρει σε πέρας ο Τόνι Μοουμπρέι. Ο Αγγλος στόπερ αποχώρησε από το «Ριβερσάιντ» και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπόλτον. Πρόβλημα για την άμυνα αποτελεί και η απουσία του δεξιού μπακ, Τζάστον Χόιτ. Τραυματίας είναι εκ νέου ο Τόμσον (μέσος), με τους ΜακΜάνους (αμυντικός), Λιουκ Γουίλιαμς (μέσος) και Τάβαρες (μέσος) να παραμένουν εκτός. Οι μακροχρόνια τραυματίες Φλουντ (μέσος) και Ράις Γουίλιαμς (αμυντικός) θα επιστρέψουν στην προπόνηση τον επόμενο μήνα.

Πρέστον:Με... ευκολία διατηρεί την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα η Πρέστον, έχοντας μαζέψει μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα πρόσφατα παιχνίδια της. Ο νέος τεχνικός, Φιλ Μπράουν, πρέπει να κάνει... παπάδες για να την κρατήσει στην κατηγορία και προσπαθεί να την ενισχύσει προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής. Σχεδόν βέβαιο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον δανεικό μέσο, Αμινέ Λινγκανζί. που τραυματίστηκε στον προσαγωγό. Τραυματίας είναι και ο ρούκι Κόνορ ΜακΛάφλιν (μέσος) και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα.

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Μπάρνσλεϊ:Με προβλήματα στην άμυνα θα παραταχθεί η Μπάρνσλεϊ κόντρα στη Σουόνσι, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά της για επιστροφή στις επιτυχίες. Επιπλέον, παρελθόν για τον σύλλογο αποτελεί ο σημαντικός εξτρέμ Ανταμ Χάμιλ, ο οποίος πουλήθηκε στη Γουλβς. Εντούτοις, αποκτήθηκε ο φορ Χέινς από την Μπρίστολ Σίτι. Χωρίς του στόπερ Φόστερ και Σάκελ, που αποβλήθηκαν, θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Το πρόβλημα για τον Μαρκ Ρόμπινς μεγαλώνει, από τη στιγμή που και οι αμυντικοί Τζέι ΜακΕβιλι και Λιουκ Πότερ είναι έξω.

Σουόνσι:Στη δεύτερη θέση έφεραν τα αποτελέσματα τη Σουόνσι και τουλάχιστον σε αυτήν θέλουν να τερματίσουν οι Ουαλοί. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είναι από τις πλέον σταθερές του πρωταθλήματος και αναμένεται να παλέψει μέχρι το τέλος για το άλμα στην Πρέμιερσιπ. Σημαντική προσθήκη αυτή του χαφ Λίον Μπρίτον, που μόλις πριν από επτά μήνες είχε φύγει για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στις προπονήσεις επέστρεψε αυτή την εβδομάδα ο χαφ, Αντρέα Ορλάντι, και ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής.  Και με τον αρχηγό, Γκάρι Μονκ, μακροχρόνια τραυματία, ο Μπρένταν Ρότζερς δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην τετράδα της άμυνας σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΛΙΝΤΣ

Πόρτσμουθ:Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην Πόρτσμουθ όσον αφορά το μέλλον του συλλόγου στην κατηγορία, μετά τις τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα εν όψει του σημερινού αγώνα, με τον Στιβ Κότεριλ να έχει στη διάθεσή του μόλις 13 παίκτες (εκτός των τερματοφυλάκων)! Ο ηγέτης της άμυνας, Ααρον Μοκοένα, είναι ο τελευταίος παίκτης που προστέθηκε στη λίστα των απόντων. Ο Νοτιοαφρικανός στόπερ ξεκινά τιμωρία δύο αγωνιστικών, μια και συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες. Την ποινή του εξακολουθείο να εκτίει και ο επιθετικός Ντέιβ Κίτσον, όμως εξέτισε και επιστρέφει ο Χάλφορντ (αμυντικός). Αμφίβολοι είναι η παρουσία του έμπειρου επιθετικού, Τζον Ουτάκα. Εκτός παραμένει ο νεαρός φορ, Ντάνι Γουέμπερ, με τους Ρίτσαρντ Χιουζ και Μάικλ Μπράουν να μην μπορούν να αγωνιστούν εξαιτίας θεμάτων που έχουν προκύψει με τα συμβόλαιά τους.

Λιντς:Σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η Λιντς και η συμμετοχή στα πλέι οφ μοιάζει με απόλυτα εφικτό στόχο. Τα «παγόνια» έδειξαν την ποιότητά τους και στα πρόσφατα παιχνίδια Κυπέλλου με την Αρσεναλ, από την οποία αποκλείστηκαν δύσκολα (3-1) στον επαναληπτικό. Χωρίς τον αμυντικό Αντι Ο’Μπράιαν θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Ο πρώην στόπερ της Μπόλτον υπολογίζεται, μετά τη θλάση που υπέστη στην ήττα από την Αρσεναλ. Τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Λι Μπρόμπι ή Νιλ Κόλινς. Ο πολύ καλός επιθετικός, Λουσιάνο Μπέκιο, δεν έπαιξε κόντρα στους «κανονιέρηδες» και θεωρείται αμφίβολος.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΧΑΛ

Ρέντινγκ:Προσπάθεια προσγείωσης των παικτών του καταβάλλει ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ μετά τα τελευταία εντυπωσιακά αποτελέσματα και την άνοδο της Ρέντινγκ στη βαθμολογία. Οι «βασιλικοί», που σκοράρουν πλέον με μεγαλύτερη ευκολία, μπήκαν στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την είσοδο στην εξάδα και ενισχύθηκαν με την απόκτηση του φορ Μόρισον από τη Σουίντον. Την πρώτη του εμφάνιση στο «Μαντέισκι» από τον περασμένο Μάρτιο ετοιμάζεται να κάνει ο αρχηγός, Ιβαρ Ινγκιμάρσον. Ο Ισλανός επέστρεψε μετά από απουσία πολλών μηνών κόντρα στη Ντονκάστερ και λογικά θα ξεκινήσει πάλι. Την περασμένη αγωνιστική δεν έπαιξε ο στόπερ, Ματ Μιλς, που εξακολουθεί να δίνεται αμφίβολος. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί και η συμμετοχή των Χαντ (επιθετικός) και Κάρατσαν (μέσος). Νέα προσθήκη αποτελεί και ο επιθετικός Μπρετ Γουίλιαμς, που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή, όμως δεν θα αγωνιστεί. Ο λόγος είναι ότι ως τη Δευτέρα εργαζόταν σαν οδηγός ταξί και επομένως δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης!

Χαλ:Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η Χαλ, που προέρχεται από «διπλό» επί της Μπάρνσλεϊ. Οι «τίγρεις» βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και με την αγωνιστική βελτίωση μερικών εκ των σημαντικότερων παικτών τους μπορούν να τα καταφέρουν. Νέο πρόσωπο ο Τυνήσιος μέσος Τιζανί Μπελαΐντ. Ενισχυμένοι αμυντικά, λόγω της επιστροφής των Ροζίνιορ και ΜακΣέιν, θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Ο πρώτος, που αγωνίζεται στο δεξί άκρο, έχασε τα τρία τελευταία ματς λόγω τιμωρίας, με τον ΜακΣέιν να λείπει το ίδιο διάστημα με πρόβλημα στον ώμο. Παρελθόν για τον σύλλογο αποτελεί ο Γάλλος αμυντικός, Καμίλ Ζαγιάτ, που έλυσε το συμβόλαιό του.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. – ΝΟΡΙΤΣ

Σέφιλντ Γιουν.:Αρκετά τυχερή στάθηκε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Κόβεντρι και εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας. Για πρώτη φορά έπειτα από έξι αγωνιστικές οι «λεπίδες» δεν δέχθηκαν γκολ και παραμένουν οριακά εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Ο επιθετικός Μάρκους Μπεντ αποκτήθηκε από τη Γουλβς με την ελπίδα να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του. Ευχάριστα τα νέα για τους γηπεδούχους, με τον αμυντικό Λόουτον και τον μέσο Γουίλιαμσον να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να είναι σε θέση να βοηθήσουν, όπως και ο επιθετικός Ρίτσαρντ Κρέσγουελ.

Νόριτς:Τρίτη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ για τη Νόριτς, που έμεινε στο 1-1 με την Κάρντιφ. Βάσει της εμφάνισής τους ίσως τα «καναρίνια» δικαιούνταν κάτι περισσότερο, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση ενός εκ των σημαντικότερων αντιπάλων τους στη μάχη της ανόδου. Κανένα νέο πρόβλημα τραυματισμού δεν αντιμετωπίζει ο Λάμπερτ. Ωστόσο, δεν υπολογίζεται ο εξτρέμ Λάνσμπερι, που με το τέλος του δανεισμού του επέστρεψε στην Αρσεναλ. Επίσης, δόθηκαν δανεικοί ο αμυντικός Μπερτέλ Ασκού και ο μέσος Τούντουρ-Τζόουνς. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Ρουντ, όπως και οι μέσοι Σούρμαν, Χιουζ και ο στόπερ Γουόρντ.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Σκάνθορπ:Ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση για τη Σκάνθορπ, βαριά ήττα από τη Λιντς, και τίποτα δεν δείχνει πως η ομάδα του Ιαν Μπάρακλαφ μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Με σαφές πρόβλημα στην επίθεση και πολλά κενά στην άμυνα, οι «άιρονς» δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο, με την προσθήκη του εξτρέμ Μαρκ Ντάφι από τη Μόρκαμ να μην ενθουσιάζει. Ο Μπάρακλαφ έχει ήδη αποκτήσει τον στόπερ Πολ Ριντ, από την Κόλτσεστερ, και θα κάνει το εντός έδρας ντεμπούτο του. Ωστόσο, ο μέσος Μάικλ Ο’Κόνορ και ο επιθετικός Γκάρι Τόμπσον εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός πλάνων. Ο αμυντικός ηγέτης, Κλιφ Μπάριν, έχασε τα δύο προηγούμενα ματς και παραμένει εκτός, όπως ο στόπερ, Ρομπ Τζόουνς, και ο αμυντικός Κάναβαν.

Μπέρνλι:Ντεμπούτο στον πάγκο της Μπέρνλι θα κάνει σήμερα ο Εντι Χάουι. Ο 33χρονος τεχνικός ήρθε από την Μπόρνμουθ για να διαδεχθεί τον Μπράιαν Λόους, με τους ανθρώπους του συλλόγου να πιστεύουν ότι μπορεί να δώσει στους «κλάρετς» την ώθηση που χρειάζονται για να παλέψουν για την άνοδο. Πρώτο μέλημα του Χάουι είναι να πείσει τον βασικότατο τερματοφύλακα Μπρίαν Γένσεν να συνεχίσει. Πρακτικά με πλήρη αποστολή θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Νέο πρόβλημα δεν προέκυψε και έτσι εξακολουθούν να μην υπολογίζονται μόνο ο επιθετικός Μάρτιν Πάτερσον και ο μέσος Κρις ΜακΚαν.