Όρθια και τώρα… «Ολντ Τράφορντ»!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άντεξε, χάρη στις επεμβάσεις του Νταβίντ Ντε Χέα, στην πίεση της Σεβίλλης, έφυγε με το 0-0 από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» και θα παίξει τα… ρέστα της για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ»!  



Όρθια και τώρα… «Ολντ Τράφορντ»!

Ανώτεροι οι Ανδαλουσιάνοι, δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αγγλική εστία, όμως ο Ντε Χέα δήλωσε σε όλες παρών και κράτησε όρθια την ομάδα του!

Ελάχιστες φορές απείλησαν οι ποδοσφαιριστές του Μουρίνιο, οι οποίοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Τραυματίας αποχώρησε ο Ερέρα στο 17' και τη θέση του πήρε ο Πογκμπά.

Η ρεβάνς στην έδρα των «κόκκινων διαβόλων» έχει οριστεί για τις 13 Mαρτίου.

Το ματς:

Μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ έμοιαζε μπλοκαρισμένη! Οι Ισπανοί μπήκαν, όπως αναμενόταν, πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και- δίχως να πιεστούν- έδωσαν το δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι πρώτες ευκαιρίες κατοχυρώθηκαν υπέρ τους, δίχως όμως αποτέλεσμα!

Στο 17' ο Ερέρα τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Πογκμπά, ο οποίος αμέσως έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους και βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη! Σταδιακά, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ ανέβαζε την απόδοσή της και πίεζε την αντίπαλη εστία, με την πρώτη τελική της προσπάθεια να καταγράφεται στο 25' (αστόχησε ο Λουκάκου). Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό, όμως και πάλι οι Ανδαλουσιάνοι ήταν αυτοί που έβγαιναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, κάτι που μαρτυρούν οι 12 τελικές έναντι 2 της Γιουνάιτεντ! Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου η πίεσή τους παραλίγο να μετουσιωθεί σε γκολ, όμως με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις ο Ντε Χέα είπε «όχι».

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σεβίλλη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητά… μανιωδώς κενούς χώρους για να απειλήσει! Οι «κόκκινοι διάβολοι» από τη μεριά τους έμοιαζαν ανήμποροι να αναπτυχθούν ορθολογικά και αναγκαστικά από ένα σημείο και έπειτα εστίασαν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Μέχρι και το 70' οι γηπεδούχοι είχαν 20 τελικές προσπάθειες, 7 προς το τέρμα, έναντι 3 των φιλοξενούμενων και ενός σουτ στην εστία! Ξεκάθαρα η Σεβίλλη δικαιούταν ένα γκολ, όπως και ο Ντε Χέα τον τίτλο του MVP!

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι «άνοιξε», οι δύο ομάδες αναζήτησαν- με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει- το νικητήριο γκολ, όμως και πάλι το αποτέλεσμα ήταν… μηδενικό! Στο 83' ο Λουκάκου σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή στο κατέβασμα της μπάλας χρησιμοποίησε το χέρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη: Ρίκο, Λένιετ, Μπανέγκα (89' Πιζάρο), Κορέα, Ενζοζί, Νάβας, Σαράμπια, Εσκουντέρο, Μουριέλ (85' Σάντρο), Βάσκεθ, Μερκάντο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα (17' Πογκμπά), ΜακΤόμινεϊ, Μάτα (80' Μαρσιάλ), Λουκάκου, Σάντσες (75' Ράσφορντ).