«Μάχη» για τον τελικό στο Λονδίνο!

Άρσεναλ και Τσέλσι συγκρούονται απόψε (22:00) στο «Έμιρεϊτς» με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Τρίτο ντέρμπι των δύο ομάδων μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.



«Μάχη» για τον τελικό στο Λονδίνο!

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (10/1)και άφησαν… ορθάνοικτους λογαριασμούς ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ισοπαλία ανάμεσά τους, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο στο πρωτάθλημα (0-0 στις 17/9 και 2-2 στις 3/1), αλλά και το 1-1 στο Community Shield το καλοκαίρι, το οποίο κατέκτησαν οι «κανονιέρηδες» στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Άρσεναλ, η οποία πλέον μαθαίνει να «ζει» χωρίς τον Σάντσες, προέρχεται από την άνετη επικράτηση (4-1) επί της Κρίσταλ Πάλας, με την οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη. «Τεσσάρα» περιελάμβανε το μενού της περασμένης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και για την Τσέλσι, με τους «μπλε» να πραγματοποιούν εμφατικό πέρασμα (4-0) από την έδρα της Μπράιτον και να διατηρούνται στην 3η θέση του πρωταθλήματος και στο +8 από την αποψινή αντίπαλό τους που είναι έκτη.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Λιγκ Καπ, ετοιμάζει τα πλάνα τους χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στους Ζιρού και Γουέλμπεκ, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μχιταριάν. Ο Αντόνιο Κόντε από την πλευρά του δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μοράτα και Φάμπρεγας. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Κουρτουά.

Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ στο 90λεπτο. Κάτι που σημαίνει πως σε οποιαδήποτε ισοπαλία το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ισχύει πάντως κανονικά, κάτι που σημαίνει πως αν το παιχνίδι στα 120 λεπτά του έχει «χ» με γκολ, τότε την πρόκριση θα την πάρει η Τσέλσι σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα.