Τέλος... «καλό» για Έβερτον

Την πρώτη της νίκη στο τελευταίο της ευρωπαϊκό παιχνίδι σημείωσε η Έβερτον στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας απέναντι στην Απόλλωνα Λεμεσού, επικρατώντας με σκορ 3-0. Δύο γκολ από τον Αντεμόλα Λούκμαν (21’ και 28’) και ένα από τον Νίκολα Βλάσιτς στο 87’ τα τέρματα που διαμόρφωσαν την τελική εικόνα του ματς.



Τέλος... «καλό» για Έβερτον

Τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν εν τη απουσία του Σαμ Άλαρνταϊς (σ.σ. έμεινε στην Αγγλία λόγω προγραμματισμένης νοσηλείας) να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου, ενώ διεύρυναν το αήττητο σερί αγγλικών ομάδων σε εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Κύπρο (σ.σ. 7 νίκες-1 ισοπαλία).

Το ματς:

Τα «ζαχαρωτά» εισήλθαν με αποφασιστικότητα και θέληση στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ως στόχο το κλείσιμο της φετινής ευρωπαϊκής τους πορείας με την πρώτη νίκη στο θεσμό απέναντι στην ομάδα από την οποία συνέλλεξαν τον μοναδικό βαθμό που είχαν στο «σακούλι» τους πριν την έναρξη του ματς.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους παρουσιάστηκε στο 11ο μόλις λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Τσάρλσεϊ αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Κίσσα, ο οποίος έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Μιραλάς έπαιξε το ένα-δύο με τον Βλάσιτς, ο οποίος πρόλαβε την μπάλα λίγο πριν βγει άουτ και σέντραρε εντός περιοχής για να βρει τον Λούκμαν, ο οποίος έγραψε με καρφωτή κεφαλιά του 1-0.

Στο 28ο λεπτό, ο 20χρνος επιθετικός ήταν και πάλι αυτός που υποδέχτηκε την τελευταία από τις 26 πάσες που αντάλλαξαν οι συμπαίκτες του, πραγματοποίησε δύο-τρία μέτρα με την μπάλα στα πόδια και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με το οποίο κατέληξε στα δίχτυα.

Η διαδρομή που ακλούθησε η μπάλα πριν καταλήξει στο δίχτυα για το 2-0:

Το 2-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Σοφρώνη Αυγουστή είχαν δοκάρι σε τετ-α-τετ του Σαρντινέρο Άντριαν (29'), ενώ ως οφσάιντ ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε ο Φώτης Παπουλής στο 38’.

Με τη έναρξη του δευτέρου μέρους λίγο έλειψε ο Λούκμαν να βρει για Τρίτη φορά το δρόμο προς την αντίπαλη εστία, αφού η ατομική του ενέργεια τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Κίσσα, ο οποίος ωστόσο είπε «όχι» στο χατ-τρικ του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Ίδια ήταν και η απάντηση που έλαβε από τον Κύπριο πορτιέρο και ο Χόρνμπι, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη ένα τέρμα για τα «ζαχαρωτά» ενώ το 3-0 πραγματοποίησε ο Βλάσιτς στο 87ο λεπτό, με τα «ζαχαρωτά» να ολοκληρώνουν τη φετινή τους ευρωπαϊκά παρουσία με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Μπανίνγκιμε, Φίνι, Μπέσιτς, Τσάρλσεϊ (90+1’ Ντένι), Κλάασεν, Σνάιντερλεν, Βλάσιτς, Μιραλάς (89’ Γκόρντον), Λούκμαν, Χόρνμπι (82’ Μπρόουντχεντ)

Απόλλων Λεμεσού: Κίσσας, Ζοάο Πέδρο, Πίτσιαν, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Άλαν, Σατσέτι, Μαρτίνες (75’ Πίττας), Σαρδινέρο, Παπουλής, Σκέμπρι (60’ Ζελάγια)

Οι σκόρερς:

Λούκμαν 21’, 28’, Βλάσιτς 87’

Διαιτητής:

Σεμπαστιέν Ντελφεριέ

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου:

Αταλάντα-Λυών 1-0

Η βαθμολογία:

1.

Αταλάντα

14

2.

Λυών

11

3.

Έβερτον

4

4.

Απόλλων Λεμεσού

3