Αυτά έβλεπε από τότε ο Σερ Αλεξ στον Ντε Χέα!

Πιθανώς ο Ντε Χέα  να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτό που μετράει ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι πως πέρασε αλώβητη ένα δύσκολο ματς πριν από τον μεγάλο τελικό. Γράφει ο  Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Αυτά έβλεπε από τότε ο Σερ Αλεξ στον Ντε Χέα!

Οι κουβέντες για το ποιος είναι καλύτερος, πολλές φορές αφορούν μόνο τους οπαδούς και τον Τύπο που αναπαράγει αυτές τις κουβέντες για να γεμίζουν οι ιστοσελίδες και οι σελίδες των εφημερίδων! Οι παίκτες, να ξέρετε, ελάχιστες φορές ασχολούνται. Όταν λοιπόν ο Ντε Χέα κάνει ένα τέτοιο ματς, πιθανώς το κορυφαίο της καριέρας του έως τώρα, πραγματικά δεν ενδιαφέρεται αν είναι αυτος ή ο Νόιερ ή ο Κουρτουά, ο Ομπλακ, ο οποιοσδήποτε τέλος πάντων καλύτερος! Του αρκεί που είναι υπέρ-απαραίτητος στην ομάδα του και πια είναι και ο αδιαμφισβήτητος γκολκίπερ για την εθνική ομάδα της Ισπανίας σε μια χρονιά που έρχεται δουλειά!

Αυτό το παλικάρι θα χρωστάει πάντα στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον την καριέρα του και την εκτόξευση της! Χωρίς την επιμονή του Σκωτσέζου τέχνη, δεν θα είχε παραμείνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αφού το ξεκίνημα του δεν ήταν και το καλύτερο το 2011 – 12. Μια πανάκριβη μεταγραφή για την εποχή, με τον κόσμο να πιστεύει πως θα ήταν πολύ καλύτερη περίπτωση η απόκτηση του Νόιερ, που τότε άφησε την Σάλκε για να πάει στην Μπάγερν. Πολλά λάθη, αστάθεια κάτω από τα δοκάρια, λανθασμένες επιλογές στις εξόδους, δημιουργούσαν ένα εφιαλτικό παζλ! Αλλος θα τον «άδειαζε» αλλά όχι ο Σερ Αλεξ! Αυτός ο εμβληματικός ηγέτης κατάλαβε πως είχε θησαυρό στα χέρια του και όταν πια παρέδωσε το 2013 στον Μόιες την ομάδα ο Ντε Χέα είχε απογειωθεί! Δεν είναι τυχαίο πως δύο σεζόν, υπό τον Φαν Χάαλ, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους οπαδούς!

Η ουσία στην ωρίμανση της καριέρας του είναι πως για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ντε Χέα κράτησε την ομάδα του ολοζώντανη και μόνο τυχαίο δεν είναι! Ο Ισπανός  έχει αποδείξει πως όταν ξεπερνάς τις δυσκολίες αυτό είναι που σε τελική ανάλυση ξεχωρίζει τους μοναδικούς από τους απλά πολύ καλούς!

Με την νίκη στο Λονδίνο επί της φορμαρισμένης Άρσεναλ, που έκανε μάλιστα εξαιρετικό παιχνίδι, η ομάδα του Μουρίνιο έχει κρατηθεί πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και μπορεί να ελπίζει ότι την επόμενη βδομάδα σε αυτό που όλοι αποκαλούμε τελικό, θα καταφέρει στο Ολντ Τράφορντ να σταματήσει την τρελή κούρσα των «πολιτών». Μία νίκη της Γιουνάιτεντ εκτός του ότι ψυχολογικά σταματάει το αήττητο σερί της Σίτι, θα διατηρεί και το πιο ενδιαφέρον μπορεί να έχει η φετινή κούρσα! Ωστόσο η αποβολή του Πολ Πογκμπά δημιουργεί έναν πονοκέφαλο στον Μουρίνιο, τη στιγμή που η ομάδα του είχε κάνει μια πολύ μεγάλη νίκη  στο Λονδίνο! Αλλά η εμφάνιση του Ντε Χέα.  Δίνει την αυτοπεποίθηση σε ολόκληρη την ομάδα πως υπάρχει δυνατότητα να σταματήσει αυτό το τρελό σερί των παικτών του Γκουαρντιόλα, στο «θέατρο των ονείρων» την επόμενη εβδομάδα!

Μένοντας όμως στην εμφάνιση προς το παρόν, του Ισπανού τερματοφύλακα, αυτό που κάποιος μπορεί να παρατηρήσει είναι το πόσο έχει δουλέψει το κορμί του για να έχει αυτή την ευελιξία και τα ρεφλέξ να κάνει διπλές και τριπλές επεμβάσεις και με 14 αποκρούσεις σε ένα παιχνίδι, έκανε ρεκόρ για την premier league, αλλά ειδικά μία από αυτές στα σουτ Λακαζέτ και Σάντσες ήταν επική!

Ανεξάρτητα του τι θα γίνει την επόμενη βδομάδα, αυτό που δεν  αμφισβητεί κανείς είναι πως ο Ντε Χέα από το άγουρο παιδί που έφερε ο Σερ Αλεξ πριν έξι χρόνια στη Βορειοδυτική Αγγλία, έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό ηγέτη κάτω από τα δοκάρια! Και όσο ταλαντούχος και αν ήταν, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη του Φέργκι πιθανόν σήμερα να μην κάναμε την ίδια κουβέντα! Γιατί αυτός έβλεπε από τότε, αυτό που εμείς βλέπουμε σήμερα! Και όταν κάποιος τον είχε ρωτήσει, μετά από ένα λάθος εναντίον της Σουόνσι, για τον Ντε Χέα αν σκέφτεται να τον αλλάξει ο Σκωτσέζος τεχνικός αφοπλιστικά είχε πει  πως οι πολύ μεγάλοι πάντα κάνουν λάθη αλλά μαθαίνουν να τα σβήνουν γρήγορα από το μυαλό τους!