«Εύθραυστα» κορμιά, πολλών εκατομμυρίων

«Χορός» εκατομμυρίων έχει στηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, γύρω από τους μισθούς των παικτών οι οποίοι είχαν τραυματιστεί τα τελευταία τρία χρόνια, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να κατέχει τα σχετικά πρωτεία. 



«Εύθραυστα» κορμιά, πολλών εκατομμυρίων

Συγκεκριμένα μια έρευνα της «Sick Notes» παρουσιάζει λίστα, με τα λεφτά που έχουν καταβάλει οι έξι «μεγάλοι» του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αγγλίας σε απολαβές ποδοσφαιριστών για όσο διάστημα τέθηκαν εκτός αγωνιστικής δράσης, ελέω τραυματισμού.

«Πρωταθλήτρια ατυχίας» της σχετικής έρευνας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τις τελευταίες τρεις σεζόν, έχουν πληρώσει σε μισθούς παικτών για το διάστημα που τραυματίστηκαν το εξωφρενικό ποσό της τάξης των 53 εκ. λιρών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, υπέστη 187 τραυματισμούς, αντιμετωπίζοντας πάμπολλες φορές προβλήματα με απουσίες.

Οριακά δεύτερος έρχεται ο άλλος μεγάλος σύλλογος του Μάντσεστερ. Ο λόγος για τη Σίτι, η οποία για την ίδια χρονική περίοδο έχει πληρώσει τέσσερα εκατομμύρια λίρες λιγότερα (48 εκ. λίρες) σε σχέση με την συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ, για παίκτες οι οποίοι της είχαν τραυματιστεί συνολικά 146 φορές.

Την τρίτη και την τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, τις καταλαμβάνουν Άρσεναλ και Λίβερπουλ αντίστοιχα. Τόσο οι «κανονιέρηδες, όσο και οι «κόκκινοι», έχουν «πετάξει» πάνω από 40 εκ λίρες για ποδοσφαιριστές των οποίων στερήθηκαν τις υπηρεσίες τους. Αναλυτικά για το διάστημα εκείνο, το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ έχει δώσει 44 εκ. λίρες σε μισθούς, ενώ το αντίστοιχο του Γιούργκεν Κλοπ, λίγο πιο πάνω από 40 εκ λίρες.

Σε καλύτερη μοίρα Τσέλσι και Τότεναμ απ’ ότι οι ανταγωνιστές τους, που καταλαμβάνουν την πέμπτη και την έκτη θέση του σχετικού πίνακα. Συγκεκριμένα οι «μπλέ» έχουν πληρώσει κοντά στα 24 εκ λίρες σε μισθούς τραυματιών παικτών, ενώ τα «σπιρούνια» ένα ποσό που αγγίζει μετά βίας τα 19 εκ. λίρες.