«Hodgson out», αλλά πότε…

Συνθήματα «Hodgson out» γραμμένα στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ. Συνθήματα εν χορώ από το κοινό για την απόλυσή του. Δυσαρέσκεια της διοίκησης από τα αποτελέσματα των «κόκκινων», όμως ο Ρόι Χότζον παραμένει ακόμη στο πόστο του. Το θέμα ωρών έχει γίνει θέμα ημερών με τη σύσκεψη της NESV να μην ανακοινώνει ακόμη το αναμενόμενο, λόγω θεωρητικών αλληλένδετων συνεπειών που φοβούνται ότι θα προκύψουν.



«Hodgson out», αλλά πότε…

Ο Άγγλος τεχνικός όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει ότι έχει τη στήριξη των παικτών του. Από την πλευρά τους εκείνοι δεν έχουν καταφερθεί ποτέ ως τώρα εναντίον του, που σημαίνει ότι ίσως και να την έχει. Οι Φερνάντο Τόρες και Πέπε Ρέινα είναι οι πρώτοι που φαίνεται ότι πρέπει να πάρουν εγγυήσεις για να παραμείνουν στην ομάδα μετά το καλοκαίρι. Με την απόλυση του Άγγλου τεχνικού, με μία λιτή μεταγραφική πολιτική και με την πρόσληψη κάποιου  προπονητή που θα δεν θα μπορέσει να ηρεμήσει με την αύρα του και το όνομά του τους δύο Ισπανούς αστέρες, τότε η καλοκαιρινή τους επιθυμία για αποχώρηση μοιάζει πολύ πιο πιθανή.

Η απόλυση Χότζον δεν είναι θέμα προς επίλυση. Είναι κάτι αναπόφευκτο. Το ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, είναι ο σωστός τρόπος της απόλυσης που θα δείξει στους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας, ότι η διοίκηση είναι ΕΚΕΙ. Παρούσα και αποφασισμένη για βήματα εμπρός. Αυτές είναι οι σκέψεις που περιτριγυρίζουν τους Τζον Χένρι και Τομ Γουέρνερ, με το επικοινωνιακό κομμάτι να μοιάζει ως τώρα ένα από τα φόρτε τους. Αν απολύσουν τον Χότζον και η μεγαλύτερη μεταγραφή τους είναι πχ ο Τσόρλουκα από την Τότεναμ, τότε ο καθολικά αγαπητός Κένι Νταλγκλίς μοιάζει πολύ δύσκολο να πείσει τους Τόρες - Ρέινα ότι η διοίκηση επενδύει για την αγωνιστική άνοδο της Λίβερπουλ.

Η  επιλογή  Ντιντιέ Ντεσάν έμοιαζε με μία ίσως πραγματική λύση, που όμως ο ίδιος προπονητής την απέκλεισε: «Θα μου άρεσε πολύ η προοπτική να είμαι ο προπονητής της Μαρσέιγ στο νέο της στάδιο το 2014»! Οπότε μέχρι τότε οι επίδοξοι μνηστήρες καλό θα ήταν να τον ξεχάσουν και οι Χένρι και Γουέρνερ σχεδιάζουν μία ακόμη παρουσίαση. Με αποδεδειγμένη την εμπειρία τους σε αυτό τον τομέα, έχουν βάλει κάτω τα δεδομένα και όταν ανακοινώσουν την απόλυση Χότζον θα το κάνουν σχεδόν με… βεγγαλικά.

Οι αλληλένδετες συνέπειες του προλόγου του ζητήματος θα έχουν άμεσες αλυσιδωτές απαντήσεις και μία προσέγγιση με την οποία θα προσπαθήσουν να πείσουν οπαδούς και παίκτες για την νέα όμορφη μέρα και για άλλη μία θεωρητικά υλοποιήσιμη άνοιξη στο «Άνφιλντ». Αν θα τα καταφέρουν είναι άλλη συζήτηση. Όλα πάντως θα είναι άψογα σχεδιασμένα όταν φτάσει η ώρα. Άλλωστε είναι θέμα ωρών…