Έτσι θα πάνε στο Μουντιάλ...

Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία και Βόρειος Ιρλανδία συνεχίζουν την προσπάθεια εξασφάλισης μιας θέσης στο Μουντιάλ της Ρωσίας και το england365.gr ξεκαθαρίζει την κατάσταση αναφορικά με τους βαθμούς που ψάχνουν οι ομάδες για να βρεθούν στη Ρωσία.  



Έτσι θα πάνε στο Μουντιάλ...

Ο τελευταίος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 έφτασε, με τα «τρία λιοντάρια» να βρίσκονται σε θέση απόλυτου αφεντικού και να απέχουν μόλις... δύο πόντους από το μεγάλο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Βέβαια, από το γκρουπ των Άγγλων έχουν ακόμα πιθανότητες και οι Σκωτσέζοι, τη στιγμή που οι Ουαλία και Ιρλανδία μπορούν να εξαντλήσουν τα δικά τους περιθώρια από τον 4ο προκριματικό όμιλο και η Βόρειος Ιρλανδία βρίσκεται σε τροχιά πρώτης παρουσίας στο Μουντιάλ έπειτα από το 1986.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά...

Η Αγγλία χρειάζεται ακόμα δύο πόντους από τα ματς με τις Σλοβενία (Γουέμπλεϊ) και Λιθουανία (Βίλνιους), για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Σκωτία, που βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ, θα πρέπει να πάρει νίκη κόντρα σε Σλοβακία και Σλοβενία ώστε να περάσει 2η και να ελπίζει ότι θα βρεθεί στα πλέι-οφ. Εκεί, θα συμμετέχουν οι 8 καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων.

Η Ουαλία μπορεί επίσης να είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ, αφού χρειάζεται τέσσερις πόντους από τα ματς με τις Γεωργία και Ιρλανδία για να βρεθεί στο 2ο «σκαλί» του ομίλου της. Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί κοιτώντας το δικό τους συμφέρον, έχουν πιο δύσκολη δουλειά από τους «δράκους». Θα πρέπει να πάρουν νίκες τόσο απέναντι στη Μολδαβία, όσο και κόντρα στο σύνολο του Κρις Κόουλμαν.

Τέλος, η εντυπωσιακή Βόρειος Ιρλανδία του Μάικλ Ο'Νιλ, έχει εξασφαλίσει τη 2η θέση του 3ου προκριματικού γκρουπ με τους 19 βαθμούς και ασφαλώς δεν έχει τίποτα να χάσει όταν αντιμετωπίσει τους Γερμανούς. Στο τρελό σενάριο της κατάληψης της πρωτιάς, θα πρέπει να πάρει νίκη απέναντι στα «πάντσερ» και στο ματς με τη Νορβηγία, ευελπιστώντας να νικήσει και το Αζερμπαϊτζάν όταν βρεθεί επί γερμανικού εδάφους...