Στους ομίλους με... περισσότερη προσοχή

Ακόμα κι αν η Χόφενχαϊμ σκόραρε, η Λίβερπουλ φεύγει από τη Γερμανία με μεγάλο αβαντάζ. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 2-1 με άγχος στο πρώτο ματς των πλέι-οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σίγουρα θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ πιο προσεκτικοί στη ρεβάνς. Πρώτο γκολ ο Αλεξάντερ Άρνολντ. 



Στους ομίλους με... περισσότερη προσοχή

Παιχνίδι με ρυθμό, με ευάλωτες άμυνες, με τη Λίβερπουλ να τρομάζει από το πέναλτι – εφεύρεση που κέρδισε η Χόφενχαϊμ, αλλά να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος ούσα μπροστά στο σκορ! Η γερμανική ομάδα προσπάθησε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να φτάσει στην περιοχή του Μινιολέ από τις πτέρυγες, με τον Γκνάμπρι σε μια από τις πλαγιοκοπήσεις να... βουτάει μπροστά από τον Λόβρεν στο 11ο λεπτό και τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα! Ευτυχώς για τους «κόκκινους» ο Κράμαριτς εκτέλεσε πολύ άσχημα, ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε και στο 13' ο Σάλαχ βγήκε μόνος απέναντι από την αντίπαλη εστία, για να κάνει κακό χαμηλό πλασέ υπό πίεση... Η ταχύτητα που έδιναν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι έκανε ενδιαφέρουσα την κόντρα τους, με την ομάδα του Κλοπ να παίρνει το προβάδισμα χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ Άρνολντ στο 36ο λεπτό! Το 1-0 θα ήταν σκορ ημιχρόνου, αφού λίγο πριν την ανάπαυλα, αρχικά ο Μινιολέ είπε «όχι» σε προβολή του Γκνάμπρι και εν συνεχεία ο Βάγκνερ βρήκε το δοκάρι με δύσκολο σουτ.

Όπως ο Λόβρεν με κεφαλιά έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Λίβερπουλ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Φιρμίνο πήρε μπαλιά πάρε – βάλε από τον Μανέ στο 48', όμως ο Μπάουμαν εξ επαφής απέκρουσε και κράτησε το σκορ για να παραμείνει η ομάδα του στο κόλπο. Οι Γερμανοί, με «όπλο» και τον ενθουσιασμό από την παρθενική τους παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας αντιληφθεί βέβαια πως η αγγλική ομάδα δεν βρισκόταν στην καλύτερή της βραδιά αμυντικά, προσπάθησαν να βρουν λύσεις και δημιούργησαν στιγμές ανησυχίας μπροστά από τα καρέ του Μινιολέ. Οι προσπάθειες των παικτών του Νάγκελσμαν δεν είχαν τύχη, με τους φιλοξενούμενους να φορτσάρουν για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Σαλάχ στο 70' έκανε διαγώνιο σουτ, με τον Μπάουμαν να διώχνει σε κόρνερ, από το οποίο ο Λόβρεν πήρε ξανά καλή κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ της Χόφενχαϊμ μπλόκαρε. Κι αφού το σύνολο του Κλοπ κατάφερε να παραμείνει ψηλά για λίγα λεπτά, στο 74' ο Μίλνερ από αριστερά έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0! Αυτό, βέβαια, οδήγησε τους Άγγλους σε χαλάρωση και από το πουθενά, η Χόφενχαϊμ κατάφερε να δώσει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό. Στο 87', με τον Αλεξάντερ Άρνολντ εσφαλμένα να ζητάει οφσάιντ, ο Ουτ κατέβασε όμορφα μια διαγώνια μπαλιά και με δυνατό σουτ μείωσε στο τελικό 2-1. και οι γηπεδούχοι απέκτησαν μομέντουμ στα τελευταία λεπτά, ο Χούμπνερ είχε μια πολύ καλή κεφαλιά, αλλά δεν άλλαξε κάτι περισσότερο στο ματς... 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Μίτσακτσιτς (52' Νόρντβεϊτ), Βόγκτ, Χούμπνερ, Καντεράμπεκ, Ρουπ (53' Αμίρι), Ντεμιρμπάι, Ζούμπερ, Γκνάμπρι (71' Ουτ), Κράμαριτς, Βάγκνερ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον (63΄Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (84' Σολάνκε), Μανέ (69' Μανέ)