Χωρίς άγχος, αλλά με ευθύνη απόψε η Λέστερ

Έχοντας ως πυξίδα το «άστρο» που την ακολουθεί από την περυσινή σεζόν και δίχως ιδιαίτερη πίεση, αναμένεται να ριχτεί η Λέστερ στην αποψινή (12/4, 21:45 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) πρώτη «μάχη» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ υπό το «βάρος» ωστόσο, της... εκπροσώπησης του «Νησιού», μιας και οι «αλεπούδες» αποτελούν τη μοναδική βρετανική ομάδα που έχει απομείνει σε αυτήν τη φάση του θεσμού.



Χωρίς άγχος, αλλά με ευθύνη απόψε η Λέστερ

Όπως απέδειξε και η σεζόν 2015-2016 που την ανέδειξε πρωταθλήτρια Αγγλίας, ο ρόλος του αουτσάιντερ ταιριάζει στη Λέστερ, καθώς με τον... τίτλο αυτό κατάφερε να φτάσει φέτος και στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Πέραν όμως, της δυσκολίας απέναντι στην πολύ πιο έμπειρη και -θεωρητικά τουλάχιστον- ισχυρότερη αντίπαλό της, το σύνολο του Κρεγκ Σέικσπιρ καλείται να ξεπεράσει μια διπλή αρνητική παράδοση, τόσο αναφορικά με τον ίδιο το σύλλογο, ο οποίος στις δύο από τις τρεις προηγούμενες ευρωπαϊκές εξόδους της ιστορίας του, σταμάτησε στο «σκόπελο» της Ατλέτικο, όσο και σχετικά με την προϊστορία των «ροχιμπλάνκος» στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τους Μαδριλένους να παραμένουν αήττητοι (5 νίκες και 5 ισοπαλίες) στις 10 έως τώρα αναμετρήσεις τους στο «Βιθέντε Καλντερόν» κόντρα σε αγγλικές ομάδες.

Όσον αφορά τη φόρμα της Λέστερ, μόλις την περασμένη Κυριακή (9/4) διεκόπη το νικηφόρο σερί της με τον Κρεγκ Σέικσπιρ στον πάγκο, ο οποίος πριν την ήττα του «Γκούντισον Παρκ» (4-2) με αντίπαλο την Έβερτον, μετρούσε ως πρώτος προπονητής της ομάδας 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες για την Πρέμιερ (5), αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ (η νίκη-πρόκριση επί της Σεβίλλης στον επαναληπτικό των «16» στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ»).

Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους, προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο κλασικό ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας και μολονότι φυσικά, δεν πρόκειται για κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, εντούτοις, η «βασίλισσα» έδωσε ένα τέλος στο απόλυτο των νικών που είχε το σύνολο του Ντιέγο Σιμεόνε στους 5 προηγούμενους αγώνες του για το ισπανικό πρωτάθλημα. Τα παραπάνω, λοιπόν, σηματοδοτούν την καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι «κολτσονέρος» που θεωρούνται εξάλλου, και το φαβορί του «ζευγαριού».

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σουηδός διαιτητής, Γιόνας Έρικσον.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γκαμεϊρό (επιθετικός), Βρσάλικο (πλάγιος μπακ), Μογιά (τερματοφύλακας) και τους πιο μακροπρόθεσμα απόντες (κι αυτοί ελέω τραυματισμού) Τιάγκο (μέσος) και Αουγούστο Φερνάντες (μέσος).

Λέστερ: Σημαντικότερη απουσία για τον Κρεγκ Σέικσπιρ αποτελεί η απώλεια του βασικού στόπερ και αρχηγού της ομάδας, Γουές Μόργκαν, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στην πλάτη. Εκτός αποστολής βρίσκονται και οι επίσης τραυματίες Ναμπαλί Μεντί (μέσος) και Μολά Γουαγκέ (κεντρικός αμυντικός).

Πιθανές ενδεκάδες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Γκριζμάν, Καράσκο, Τόρες.

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουκς, Μαχρέζ, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι.