«Τσεκάρει» την πρόκριση στο «Λουί Ντε» η Σίτι

Με στόχο να κάνει μια πειστική εμφάνιση που θα της δώσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα παραταχθεί απόψε (15/3, 21:45 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) η Μάντσεστερ Σίτι στο «Λουί Ντε» του Μονακό απέναντι στην ομώνυμη ομάδα υπερασπιζόμενη το υπέρ της 5-3 του «Έτιχαντ».



«Τσεκάρει» την πρόκριση στο «Λουί Ντε» η Σίτι

Οι γηπεδούχοι πηγαίνουν «τρένο» στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς μετά και την εντός έδρας νίκη τους επί της Μπορντό (2-1), εξακολουθούν να προελαύνουν στον βαθμολογικό πίνακα του «Σαμπιονά» όντας στο συν τρία από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν και συν πέντε από τη Νις, τις άμεσες δηλαδή, συνδιεκδικήτριες του τίτλου. Τελευταία φορά που ηττήθηκαν οι Μονεγάσκοι σε ματς εγχώριας διοργάνωσης ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 (από Λιόν), ενώ και στο πρώτο παιχνίδι των «16» με τη Σίτι απέδειξαν ότι η μεσοεπιθετική τους γραμμή είναι απειλή για οποιαδήποτε άμυνα, γεγονός που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν και στον επαναληπτικό, ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και να πάρουν την πρόκριση.

Οι «πολίτες» αναμένεται να αγωνιστούν με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, όχι μόνο λόγω της παρακαταθήκης του πρώτου αγώνα, μα και χάρη στη νίκη-πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μέσα στην έδρα της Μίντλεσμπρο (2-0) στην πιο πρόσφατη εντός των συνόρων υποχρέωσή τους. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στο μείον 10 από την πρωτοπόρο Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα, κάτι που καλείται προσωρινώς να... ξεχάσει ενόψει Μονακό, όπου παρά τη μεγάλη παραγωγικότητα της πρώτης αναμέτρησης, έδειξε πολλά τρωτά σημεία στα μετόπισθεν, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τα 3 τέρματα παθητικό. Τις ατέλειες αυτές, λοιπόν, καλείται να καλύψει ο Καταλανός κόουτς από κοινού με τους παίκτες του, ώστε ο σύλλογος του Μάντσεστερ να ακολουθήσει το χθεσινό (14/3) παράδειγμα της Λέστερ και να βρεθεί για άλλη μια χρονιά στους «8» του θεσμού.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιταλός διαιτητής, Τζιανλούκα Ρόκι.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Μονακό: Σημαντικότερη απουσία για τη Μονακό κρίνεται αυτή του βασικού της στόπερ, Καμίλ Γκλικ, λόγω τιμωρίας, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θα έχει στη διαθεσή του και τους τραυματίες, Γκάμπριελ Μποσκίλια (μεσοεπιθετικός) και Γκίδο Καρίγιο (σέντερ φορ).

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία επιθετικό του, Γκάμπριελ Ζεσούς, ενώ αμφίβολος είναι ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Βενσάν Κομπανί.

Πιθανές ενδεκάδες

Μονακό: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Ράτζι, Ζέμερσον, Μεντί, Μπακαγιόκο, Σίλβα, Φαμπίνιο, Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο.

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.