«Αυλαία» της 24ης αγωνιστικής με ντέρμπι

Το... κουβάρι της 24ης «στροφής» στην Πρέμιερ Λιγκ ξετυλίγεται σήμερα (4/2) με 8 από τους 10 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι που θα συγκεντρώσει επάνω του τη μεγαλύτερη προβολή και που αναμένεται να κρίνει πολλά για τον φετινό πρωταθλητή δεν είναι άλλο από το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ», το οποίο και θα «ανοίξει» την αυλαία της αγωνιστικής (4/2, 14:30 ώρα Ελλάδος), ανάμεσα στις συμπολίτισσες Τσέλσι και Άρσεναλ.



«Αυλαία» της 24ης αγωνιστικής με ντέρμπι

Τσέλσι – Άρσεναλ: Πέραν από το γόητρο του νικητή σε αναμετρήσεις που ενέχουν έντονο το στοιχείο της τοπικής αντιπαλότητας, η ουσία των τριών βαθμών, εφόσον αυτοί καταλήξουν εν τέλει σε κάποιο από τα δύο «στρατόπεδα», πιθανόν και να δώσει μία άλλη τροπή στις 14 αγωνιστικές που θα απομείνουν για τη λήξη της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ, ειδικά μάλιστα, αν το τρίποντο της νίκης κατακτήσει η γηπεδούχος Τσέλσι, η οποία σε αυτήν την περίπτωση θα εξακολουθεί να προπορεύεται σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Μονόδρομος φυσικά, είναι η νίκη και για τους «κανονιέρηδες», ούτως ώστε να «ψαλιδίσουν» στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τους πρωτοπόρους, «μπλε».

Το σύνολο του Αντόνιο Κόντε προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 του «Άνφιλντ» στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ περνώντας έτσι, δίχως ήττα από την πολύ δύσκολη έδρα ενός εκ των ανταγωνιστών της Τσέλσι για το πρωτάθλημα, με τις συμπολίτισσες Τότεναμ και Άρσεναλ που την ακολουθούν άμεσα να έχουν 9 βαθμούς λιγότερους.

Στην... αντίπερα όχθη, ο Αρσέν Βενγκέρ και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να ξεπεράσουν το «σοκ» της εντός έδρας ήττας από τη Γουότφορντ (2-1) την περασμένη αγωνιστική και να... πατσίσουν τις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα (μετά το 3-0 στο «Έμιρεϊτς» την 6η αγωνιστική) απέναντι στη σημερινή αντίπαλό της.

Χαλ-Λίβερπουλ: Επιτακτική είναι η επιστροφή στις νίκες για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, ούτως ώστε και να ανακτήσει η Λίβερπουλ τη... χαμένη της αυτοπεποίθηση, αλλά και για να παραμείνει ζωντανή στην «κούρσα» του τίτλου. Ανεβασμένη η ψυχολογία στις «τίγρεις» μετά και τη λευκή ισοπαλία (0-0) στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο απέναντι σε έναν ακόμη ισχυρό όνομα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Έβερτον – Μπόρνμουθ: Μία πιθανή απώλεια βαθμών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λέστερ, για να πλησιάσει τους «κόκκινους διαβόλους» ακόμα πιο κοντά στη βαθμολογία, αλλά και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος από τα «κεράσια», θα επιδιώξει η Έβερτον με νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν «ζημιά» μέσα στο «Γκούντισον Παρκ», ούτως ώστε να... ξεμπερδεύουν μια ώρα νωρίτερα με την υπόθεση παραμονή.

Γουέστ Μπρομ – Στόουκ: Με πρωταγωνιστή πριν την έναρξη του αγώνα τον Σάιντο Μπεραχίνο, ο οποίος θα επιστρέψει στο «Χόθορνς» ως αντίπαλος, Γουέστ Μπρομ και Στόουκ θα επιδιώξουν στο ματς αυτό να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία που διανύουν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ προσπαθώντας με την κατάκτηση των τριών πόντων έτσι να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο στον πίνακα της βαθμολογίας.

Γουότφορντ – Μπέρνλι: Μετά το «διπλό» στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ, δεν θα μπορούσαν οι «σφήκες» να αντιμετωπίσουν με καλύτερη ψυχολογία τη σημερινή τους αντίπαλο, τη στιγμή που και οι «κλάρετς» θα παραταχθούν στο «Βικάρατζ Ρόουντ» έχοντας ως παρακαταθήκη τη νίκη επί της Λέστερ την προηγούμενη αγωνιστική. Το τρίποντο για κάποια από τις δύο ομάδες θα σημάνει πιαθανότατα και το τέλος εμπλοκής τους στα σενάρια υποβιβασμού για τις αγωνιστικές που υπολείπονται.

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ: Μπορεί στο Λιγκ Καπ να έφτασε μέχρι τον τελικό, στο πρωτάθλημα ωστόσο, το σύνολο του Κλοντ Πιέλ δεν έχει συλλέξει τους βαθμούς που θα προσδοκούσε, κάτι το οποίο καλείται να κάνει απέναντι στους Λονδρέζους, ώστε να φύγει το όποιο άγχος και το... βλέμμα των «Αγίων» από τις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, η Γουέστ Χαμ απέχει μεν 9 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι στόχοι δε της ομάδας ήταν τελείως διαφορετικοί στην αρχή της σεζόν, ενώ μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν και δημοσιεύματα περί αντικατάστασης του Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος αναμένεται να παίξει και για τη... θέση του.

Κρίσταλ Πάλας – Σάντερλαντ: Όταν η τρίτη από το τέλος (Πάλας) υποδέχεται την ουραγό (Σάντερλαντ), τη στιγμή που τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί και με το φάσμα του υποβιβασμού να τις απειλεί άμεσα αμφότερες, ο τίτλος «ματς-εξάποντο» μόνο κλισέ δεν αποδεικνύεται στην πράξη. Από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπόρνμουθ προέρχονται οι «αετοί», με καλή ψυχολογία από την εντός έδρας σημαντική ισοπαλία (0-0) απέναντι στη δεύτερη Τότεναμ κατεβαίνουν στο «Σέλχαρστ Παρκ» οι «μαυρόγατες».

Τότεναμ – Μίντλεσμπρο: Με δεδομένο πως στο ντέρμπι των δύο έτερων συλλόγων του Λονδίνου (Τσέλσι – Άρσεναλ) θα χαθούν βαθμοί για μία τουλάχιστον από τις δύο ομάδες, μπορεί το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να «πατσίσει» την απώλεια βαθμών στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ και με νίκη απέναντι στη Μίντλεσμπρο να πλησιάσει ή να εξακολουθήσει στη χειρότερη να βρίσκεται στο μείον 9 από την κορυφή. Δύσκολο το έργο της «Μπόρο» που μετά την ισοπαλία στο «Ρίβερσαϊντ» με τη Γουέστ Μπρομ, απέχει μόλις δύο βαθμούς από την «επικίνδυνη ζώνη», αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε, ότι η ομάδα του Αϊτόρ Καράνκα είναι αήττητη για την Πρέμιερ Λιγκ στις δύο «επισκέψεις» που πραγματοποίησε έως τώρα στο Λονδίνο (δύο ισοπαλίες με Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο (4/2)

14:30 Τσέλσι – Άρσεναλ

17:00 Χαλ – Λίβερπουλ

17:00 Έβερτον – Μπόρνμουθ

17:00 Γουέστ Μπρομ – Στόουκ

17:00 Γουότφορντ – Μπέρνλι

17:00 Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ

17:00 Κρίσταλ Πάλας – Σάντερλαντ

19:30 Τότεναμ – Μίντλεσμπρο

Κυριακή (5/2)

15:30 Μάντσεστερ Σίτι – Σουόνσι

18:00 Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ