Λόγω... Ντρογκμπά στην Τσέλσι ο Ακέ
Το περιστατικό εκείνο που τον έκανε να αποφασίσει οριστικά στην ηλικία των 16 ετών (το 2011) να ενταχθεί στα τμήματα των ακαδημιών της Τσέλσι αποκάλυψε σε γνωστό βρετανικό Μέσο ο μεσοαμυντικός των «μπλε», Νέιθαν Ακέ. Το συμβάν δεν ήταν άλλο παρά μία μικρή συνομιλία που είχε με τον άλλοτε επιθετικό και εσαεί θρύλο των Λονδρέζων, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής είχε αποδεχθεί μία πρόσκληση της Τσέλσι, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, ένα χρόνο περίπου πριν αποκτηθεί από την ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας και ενόσω ήταν ακόμη μέλος των «μικρών» της Φέγενορντ.
Τότε, λοιπόν, ήταν που μαζί με τον πατέρα του συνάντησε τον Ιβοριανό στράικερ και, όπως ο ίδιος ο Ακέ διηγήθηκε:
«Ο Ντρογκμπά προπονούνταν έξω από τις εγκαταστάσεις. Τον είδαμε με τον πατέρα μου και εκείνος μας πλησίασε για να μας χαιρετήσει. Ο πατέρας μου είναι ντροπαλός άνθρωπος, αλλά εκείνη την ημέρα ήταν ακόμη πιο ντροπαλός από ότι συνήθως. Σαν να ήταν λίγο φοβισμένος»!
«Τότε, ο Ντρογκμπά είπε απλώς: «Αν θέλεις να κατακτήσεις τρόπαια και να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας, δεν έχεις παρά να έρθεις σε εμάς».