Έκρυψε το …πρόσωπό της
Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ απώλεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εντός έδρας αναμέτρησης απέναντι στη Χαλ, με τις δύο ομάδες να μένουν «άσφαιρες» (0-0) ως το τέλος και τον Μάρκο Σίλβα να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στον συμπατριώτη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Με στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι «κόκκινοι διάβολοι», οι οποίοι λίγο έλλειψε να ανοίξουν το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό του αγώνα όταν η πολύ ωραία πάσα του Ερέρα έφερε τον Μχιταριάν σε πλεονεκτική θέση με τον Ρόμπερτσον ωστόσο να απομακρύνει πριν ο Αρμένιος προλάβει να επιχειρήσει το σουτ προς την εστία. Το δυναμικό ξεκίνημα των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού σποραδικές ήταν από εκεί και στο εξής οι απειλιτικές στιγμές για τον Γιακούποβιτς, ο οποίος ανησύχησε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου μόνο από κάποια μακρινά σουτ των Ιμπραΐμοβιτς (14’και 34’) Μπλιντ (17’) και Πογκμπά (41’).
Η εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Μάρκο Σίλβα ανέδειξε ένα νωθρό επιθετικά πρόσωπο από πλευράς Γιουνάιτεντ, αναγκάζοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο να σηκώσει από το 25ο λεπτό για ζέσταμα τον Γουέιν Ρούνεϊ, με τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου να αντικαθιστά στην ανάπαυλα τον Μάικλ Κάρικ.
Και μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τη συμπλήρωση μόλις 62 λεπτών παιχνιδιού, η εικόνα της ομάδας του ωστόσο έμενε ίδια και απαράμιλλη. Μακρινές και συχνά απέλπιδες προσπάθειες για γκολ, ενώ στις περιπτώσεις που οι Ζλάταν, Ρούνεϊ και Ράσφορντ συνάντησαν την μπάλα εντός μεγάλης περιοχής, οι προσπάθειες κατέληγαν είτε στα χέρια του Γιακούποβιτς, είτε στην …κερκίδα.
Στο 72ο λεπτό ο Ελβετός γκολκίπερ φρόντισε μάλιστα να μας χαρίσει ένα από τα highlights του αγώνα, όταν απέκρουσε προσπάθεια του Μάτα από το ένα μέτρο, με τον Ισπανό να αδυνατεί να πιστέψει στα ...μάτια του. Πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, οι «τίγρεις» λίγο έλλειψε να «παγώσουν» το «Ολντ Τράφορντ» όταν το δεξί σουτ του Μάρκοβιτς κατέληξε στο δοκάρι του Ντε Χέα, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες των γηπεδούχων για τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο Τζόουνς, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς (55’ Σμόλινγκ), Ρόχο, Μπλιντ, Κάρικ (46’ Ρούνεϊ), Ερέρα, Πογκμπά, Μχιταριάν (62’ Μάτα), Ράδφορντ, Ιμπραΐμοβιτς
Χαλ: Γιακούποβιτς, Τίμον (66’ Ρανόκια), Ντόουσον, Μαγκουάιερ, Ρόμπερτσον, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Μάρκοβιτς, Εβάντρο (72’ Ελαμπντελαουί), Κλούκας, Νιασέ (69’ Ερνάντεζ)