Τελευταία «πράξη» του τρίτου γύρου στο FA Cup

Με τα τρία επαναληπτικά παιχνίδια που θα διεξαχθούν απόψε (18/1) ταυτόχρονα (21:45 ώρα ελλάδος) ολοκληρώνεται η τρίτη φάση στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον και Νιουκάστλ θέλουν να επιβεβαιώσουν τον «τίτλο» του φαβορί και να προκριθούν αντί των Πλίμουθ, Νόριτς και Μπέρμιγχαμ αντιστοίχως, με τις τρεις τελευταίες να έχουν τον ίδιο στόχο, μολονότι τα... προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους.



Τελευταία «πράξη» του τρίτου γύρου στο FA Cup

Μπορεί να αγωνίστηκε με τις «ρεζέρβες» στο ματς του «Άνφιλντ», όμως ακόμη και έτσι, δεν παύει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η Λίβερπουλ δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Πλίμουθ της τέταρτης κατηγορίας. Έτσι, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ καλείται τώρα να... πατσίσει το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης με τη δεύτερη της βαθμολογίας στη League Two μέσα στην έδρα της τελευταίας, το «Χόουμ Παρκ», τη στιγμή που η ομάδα και ο κόσμος των γηπεδούχων ελπίζει πλέον σε μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του ματς στο «Κάροου Ρόουντ» απώλεσε την πρόκριση η Σαουθάμπτον και αναμένεται να δούμε στο σημερινό παιχνίδι του «Σεντ Μέρις», αν η συμμετοχή στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε απλώς παράταση ή εντέλει ματαιώθηκε. Οι «Άγιοι» εξακολουθούν να είναι και πάλι το φαβορί απέναντι στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ, ενώ και το γεγονός ότι θα αγωνιστούν εντός έδρας τους δίνει μία επιπλέον ώθηση. Παρ’ όλα αυτά, τα «καναρίνια» απέδειξαν και στον πρώτο αγώνα ότι δεν παραιτούνται, αν δεν... σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη και κάτι παρόμοιο θα επιδιώξουν και στον αποψινό επαναληπτικό.

Πιο αμφίρροπη από τις τρεις αναμτρήσεις μοιάζει αυτή του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» μεταξύ των δύο ομάδων της ίδιας κατηγορίας, με την πρωτοπόρο (με αγώνα παραπάνω από τη δεύτερη Μπράιτον που ακολουθεί με ένα βαθμό λιγότερο), όμως, της Τσάμπιονσιπ Νιουκάστλ, να έχει, θεωρητικά πάντοτε, το προβάδισμα απέναντι στη δωδέκατη του πρωταθλήματος της δεύτερης επαγγελματικής βαθμίδας της χώρας, Μπέρμιγχαμ. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πάλι στο ίδιο γήπεδο τον Δεκέμβριο (2016), όταν και οι «καρακάξες» επικράτησαν των «μπλε» με το ευρύ 4-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Τετάρτη, 18/1:

21:45 Πλίμουθ – Λίβερπουλ

21:45 Σαουθάμπτον – Νόριτς

21:45 Νιουκάστλ - Μπέρμιγχαμ