Τέσσερα γκολ... λόγω αστοχίας

Επιβλητική εμφάνιση από την Άρσεναλ στην έδρα της Άστον Βίλα με το τελικό 4-2 να μοιάζει φτωχό. Οι «κανονιέρηδες» δημιούργησαν σωρεία χαμένων ευκαιριών με αποτέλεσμα αντί να διασύρουν τους γηπεδούχους να κινδυνέψουν να ισοφαριστούν στα τελευταία λεπτά, μέχρι ο Γουίλσιρ με γκολ στο 93’ να καθαρίσει τον αγώνα.



Τέσσερα γκολ... λόγω αστοχίας

Α’ Ημίχρονο: Καταιγισμός!

Οι» κανονιέρηδες» μπήκαν με τα όπλα γεμάτα στην αναμέτρηση και πυροβολούσαν κατά βούληση. Δύο ευκαιρίες μέχρι το 3’, πέντε μέχρι το 10’ και ο ρυθμός αμείωτος. Νασρί, Σαμάκ, Αρσάβιν, έμοιαζαν να κάνουν πάρτι στην αντίπαλη περιοχή, όπου είχαν κατασκηνώσει. Οι «χωριάτες» έντρομοι προσπαθούσαν να αμυνθούν με κάθε δυνατό τρόπο και έβλεπαν τα σουτ να περνάνε δίπλα από τα δοκάρια.

Το γκολ ωστόσο φαινόταν θέμα χρόνου και ο χρόνος έφτασε στο 39’. Από βαθιά μπαλιά του Φαμπιάνσκι ο Αρσάβιν βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από πλάγια αριστερά. Ταλαιπώρησε αρχικά τους αμυντικούς που βρέθηκαν μπροστά του και με ένα ωραίο γωνιακό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν κατά κύματα και στο 45’, ο Νασρί αυτή τη φορά, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ένα έξοχο απευθείας βολέ από εκτέλεση κόρνερ του Αρσάβιν.

Β’ Ημίχρονο: Θέαμα από κοινού

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά. Η Άστον Βίλα μπήκε αποφασισμένη να παίξει μπάλα και η Άρσεναλ αφού εκμεταλλεύτηκε μόλις τις δύο από τις τουλάχιστον 8 καλές ευκαιρίες της στο πρώτο ημίχρονο δεν αισθανόταν απόλυτη σίγουρη. Το γρήγορο γκολ μάλιστα των γηπεδούχων στο 52’ έβαλε στο ματς φωτιά. Ο Κλαρκ στόπαρε ωραία με το στήθος την απομάκρυνση με το κεφάλι του Σκιλασί και σούταρε με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Φαμπιάνσκι. Το 2-1 άλλαξε για λίγο τις ισορροπίες του αγώνα.

Για πολύ λίγο όμως αφού μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροζίτσκι με πανέξυπνη μπαλιά τρύπα έβγαλε μόνο του τον Σαμάκ απέναντι στον Φρίντελ και ο Μαροκινός με προβολή τσίμπησε την μπάλα κάνοντας το 3-1. Το άγχος όμως δεν έφυγε από τα παιδιά των «κανονιέρηδων». Ή ίσως να μην έφυγε το θάρρος από τα πόδια των «χωριατών», πάντως το παιχνίδι δεν έμοιαζε σίγουρο και ο Κλαρκ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 71’ φρόντισε να προσδώσει ένα χαρακτήρα ροντέο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς.

Οι εκατέρωθεν φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη με τους παίκτες της Άρσεναλ να μην μπορούν να θυμηθούν πόσες ευκαιρίες σπατάλησαν από την αρχή του παιχνιδιού. Το γκολ λύτρωση του Τζακ Γουίλσιρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε να βάλει μία ωραία τελεία σε ένα ματς που προσέφερε άπλετο θέαμα.

 
Συνθέσεις Ομάδων:

Άστον Βίλα: Φρίντελ. Λουκ Γιανγκ, Νταν, Κόλινς, Γουόρνοκ, Άσλεϊ, Γιανγκ, Κλαρκ, Μπάναν (86’ Χερντ), Ντάουνινγκ, Πιρές (47’ Ντελαφουένσο), Κάριου (66’ Άιρλαντ)

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Σκιλασί, Κοσιελνί, Κλισί, Ροζίτσκι (93’ Τζουρού), Σονγκ, Γουίλσιρ, Νασρί (84’ Γκιμπς), Σαμάκ, Αρσάβιν (85’ Ντενίλσον)