«Θα ξαναπαίξουμε σε τελικούς, μα δεν είμαστε η παλιά Λίβερπουλ»!

Λίγο πριν την... ανατολή του 2017, ο χαμένος τελικός με τη Σεβίλλη ήταν αυτό που έμεινε περισσότερο στον Γιούργκεν Κλοπ από τη χρονιά που «δύει» σε λίγες ημέρες, έχοντας τη σιγουριά, πάντως, ότι στο μέλλον θα παρουσιαστεί ξανά η ευκαιρία να παίξει η Λίβερπουλ σε τελικούς. Μία Λίβερπουλ, όμως, που, όπως λέει ο Γερμανός κόουτς, είναι λάθος να συγκρίνεται με την ομάδα των παλαιότερων δεκαετιών, η οποία δημιούργησε τη «βαριά» κληρονομιά που πρέπει να... διαχειριστούν οι παρόντες.



«Θα ξαναπαίξουμε σε τελικούς, μα δεν είμαστε η παλιά Λίβερπουλ»!

Ο 49χρονος τεχνικός αναφερόμενος στον τελικό της Βασιλείας, δήλωσε:

 «Από το 2016 κρατάω τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Βασιλεία. Τι να πεις; Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα πάμε και σε άλλους τελικούς με αυτήν την ομάδα και ξέρω ότι όλοι θα λένε τότε πως έχω χάσει τους τελευταίους πέντε-έξι τελικούς! Όταν σκέφτομαι το ματς αυτό, μου έρχεται στο μυαλό το πρώτο ημίχρονο. Αν κερδίζαμε 2-0 ή 3-0, η Σεβίλλη δεν θα είχε καμιά ελπίδα γιατί βρισκόμασταν κι οι δύο στο τέλος μίας έντονης χρονιάς. Άλλες ομάδες κάνουν μεγαλύτερα λάθη και δεν δέχονται γκολ. Συνέβη το αντίθετο από ότι στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Μετά ξεμείναμε από... καύσιμα και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Ήταν μια πολύ απογοητευτική βραδιά», ενώ συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, τόνισε:

«Δεν είμαστε η ομάδα της τελευταίας 25ετίας. Είμαστε το παρόν, αυτή η γενιά. Όσο πολύ και αν αγαπάμε όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από τη Λίβερπουλ και την έκαναν μεγάλο κλαμπ, δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά τους. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας, αυτό θα προσπαθήσουμε. Δεν είμαστε οι πρώτοι... καλοπληρωτές στον κόσμο, αλλά έχουμε αρκετά χρήματα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι φανταστική και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Το παρόν είναι πολύ καλό και το μέλλον λαμπρό, οπότε ας το ζήσουμε».

Φυσικά, εκτός του ειδικού ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ, η κουβέντα με τον τεχνικό των «ρεντς» πήγε και στην Πρέμιερ Λιγκ εν γένει, για την οποία, αισθάνεται ενθουσιασμένος που δουλεύει εκεί, καθώς επισήμανε τα εξής:

«Λατρεύω το αγγλικό πρωτάθλημα, είναι 100% το πιο ανταγωνιστικό σε ολόκληρο τον κόσμο! Υπάρχουν έξι ομάδες που πραγματικά μπορούν να αναδειχθούν πρωταθλήτριες. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα! Στη Γερμανία υπάρχουν πάντοτε δύο, η Μπάγερν και κάποια άλλη. Ίσως μόνο στη Γαλλία να υπάρχουν μερικές παραπάνω, αλλά αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση να συμμετέχεις στην Πρέμιερ! Κι αυτό γιατί δεν χάνεις συνήθως πόντους από τους μεγάλους αντιπάλους, μα από τις υπόλοιπες ομάδες»!