Απογοητευμένος ο Κάμερον με το BBC

Στα προβλήματα που θα προκαλέσει στην υποψηφιότητα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 η προβολή απο το BBC ντοκιμαντέρ σχετικό με η FIFA, στάθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στην εκπομπή Football Focus του BBC1.



Απογοητευμένος ο Κάμερον με το BBC
O Βρετανός πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη όπου θα γίνει η ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την ανάδειξη των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του 2022 και στο πλαίσιο του ταξιδιού του θα συναντηθεί με πρόσωπα-κλειδιά προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις των βρετανικών μέσων για τη διαφθορά στη FIFA.

Την κατάσταση αναμένεται να επιδεινώσει και η προβολή της εκπομπής Panorama το βράδυ της Δευτέρας, η οποία θα φέρει στην επιφάνεια και νέα στοιχεία για τους "διεφθαρμένους" της FIFA και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τον Κάμερον. "Είναι απογοητευτικό γιατί η εκπομπή θα προβληθεί λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία, ωστόσο είμαστε μια ελεύθερη χώρα και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό" τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ελπίζει στην κατανοήση των στελεχών της FIFA. "Θα χρειαστεί να τους πείσουμε πως έχουμε αυτόνομα και ανεξάρτητα ΜΜΕ, τα οποία όμως θα στηρίξουν το Παγκόσμιο Κύπελλο" πρόσθεσε. "Εχουμε μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα όμως θα πρέπει να δώσουμε μια πραγματική μάχη για να επικρατήσουμε στην ψηφοφορία" κατέληξε.