Με ξένους διαιτητές οι αγώνες στη Σκωτία

Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ στη Σκωτία όπως και ο τελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στην Κουιν οφ Σαουθ και τη Ρος Κάουντι καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξασφάλισε την παρουσία ξένων διαιτητών, μετά την απόφαση του συνδέσμου διαιτητών να προχωρήσει σε απεργία το σαββατοκύριακο.



Με ξένους διαιτητές οι αγώνες στη Σκωτία

Τις τελευταίες δύο ημέρες η ομοσπονδία προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταφέρει να βρει μία λύση. Πρότεινε να επιβληθούν έκτακτα μέτρα στο εξής για κάθε ενέργεια κατά των διαιτητών. Αποφάσισε ακόμη και επιβολή ποινής για ομάδες που θα καταφερθούν στο μέλλον εναντίον οποιουδήποτε ρέφερι. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν καταλάγιασε τον θυμό του συνδέσμου των διαιτητών οι  οποίοι με την απεργία θέλουν να δείξουν πόσο πραγματικά σοβαρό έχει γίνει το ζήτημα για τους ίδιους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Στιούαρτ Ρίγκαν, προσπάθησε με τα λεγόμενά του να δείξει τις μεγάλες διαστάσεις που μπορεί να πάρει το ζήτημα της απεργίας και να αλλάξει την απόφαση τους έστω και την ύστατη στιγμή:

«Είναι μία άσχημη μέρα για το ποδόσφαιρο στη Σκωτία. Πίστευα ότι μετά από τις χθεσινές μας συζητήσεις και την διάθεση που δείξαμε για νέα μέτρα, θα υπήρχε κατανόηση. Με την απεργία, θα υποφέρουν οι φίλαθλοι, οι σύλλογοι, οι χορηγοί, τα media και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το άθλημα στη χώρα. Θα ζητούσα από τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας να το ξανασκεφτούν. Πήραν την συμπάθεια όλων και τη δέσμευσή μας για άμεσα μέτρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές διαστάσεις του κόστους της πράξης τους».