Σκέψεις για Μουντιάλ με 48 ομάδες και 16 ομίλους!

Τεράστιες αλλαγές σκέφτονται να επιβάλουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι επικεφαλής της FIFA, με πρώτο φυσικά τον Τζιάνι Ινφαντίνο, που φαίνεται ότι σκέφτονται την δημιουργία μιας διοργάνωσης από το 2026 που θα περιλαμβάνει 48 ομάδες με 16 ομίλους των τριών, σε καθέναν από τους οποίους θα προκρίνονται οι πρώτες δύο.



Σκέψεις για Μουντιάλ με 48 ομάδες και 16 ομίλους!

Συγκεκριμένα, ο προσφάτως νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρότεινε την συγκεκριμένη αλλαγή ως τροποποίηση σε παλαιότερες προτάσεις του, για μορφοποίηση του τουρνουά.

Δεδομένος στόχος είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η προσθήκη 16 ομάδων, μέτρο που ο Ινφαντίνο επιχείρησε να περάσει με διοργάνωση που θα περιλαμβάνει σύστημα δύο φάσεις νοκ-άουτ με 32 ομάδες. Αναλυτικότερα, 32 θα παίξουν μία νοκ-άουτ φάση, (λογικά) 16 από αυτές θα προκριθούν και θα αναμετρηθούν και πάλι με 16 αντιπάλους, για να έρθει η συνέχεια. Όμως η πρόταση δεν άρεσε.

Το συμβούλιο της FIFA αναμένεται να αποφανθεί μέσα στον επόμενο μήνα, με κάποια από τα μέλη να επιμένουν πως το ιδανικότερο θα ήταν η συμμετοχή 40 εθνικών χωρών.

Τα ενδεχόμενα που θα εξεταστούν:

1) Παραμονή στις 32 ομάδες

2) 40 ομάδες: 8 όμιλοι των 5 ομάδων ή 10 των 4 ομάδων

3) 48 ομάδες: 16 σε γύρο πλέι-οφ και στην συνέχεια όμιλοι με 32 ομάδες

4) 48 ομάδες: 16 όμιλοι των τριών ομάδων και στην συνέχεια όμιλοι με 32 ομάδες