Ξεχνάει τα «κανόνια» σπίτι

Μετά την εκτός έδρας ήττα στην Σαχτάρ την περασμένη αγωνιστική, ακολούθησε άλλη μία στην έδρα της Μπράγκα με 2-0. Η Άρσεναλ μπήκε σε μπελάδες πλέον για την πρόκριση, αφού ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τους Πορτογάλους. Μπορεί οι «κανονιέρηδες» να ήταν καλύτεροι, όμως τα γκολ τα είχε η Μπράγκα στο τελευταίο δεκάλεπτο.



Ξεχνάει τα «κανόνια» σπίτι

Α’ Ημίχρονο: Κατοχή, υπεροχή, αλλά 0-0

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τον αγώνα με αρκετές απουσίες όμως ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό. Είχε τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας την κατοχή υπέρ της στο 20ο λεπτό στο 75% - 25%. Κυκλοφορούσε καλά την μπάλα όμως από ευκαιρίες είχε μόλις δύο. Στο 10΄ με τον Ντενίλσον που έπιασε την κεφαλιά άουτ και στο 32΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που ανάγκασε τον Φελίπε να απογειωθεί για να διώξει. Από την άλλη ούτε η Μπράγκα δημιούργησε τη μεγήλη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το ισόπαλο 0-0 και τις εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους.

Β’ Ημίχρονο: Καταστροφικό δεκάλεπτο

Το απίστευτο 75%-25% συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τους κανονιέρηδες να μοιάζουν σαν να παίζουν σπίτι τους. Η μόνη διαφορά όμως είναι ότι εκεί έχουν και τα κανόνια. Εδώ έμεινα άσφαιρη αφού από την κατοχή και μόνο ποτέ δε νίκησε κανένας. Η Μπράγκα βγήκε έτσι στην αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο θέλοντας να κλέψει το ματς και το κατάφερε και με το παραπάνω. Ο Ματέους στο 83’ βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνσκι και έκανε το ανέλπιστο 1-0. Στο 92΄ ο ίδιος παίκτης χόρεψε την αγγλική άμυνα και διαμόρφωσε εν μέσω τρελών πανηγυρισμών το τελικό 2-0.

 
Συνθέσεις Ομάδων

Μπράγκα (Ντομίνγκο Πασιέντσα): Φελίπε, Μιγκέλ, Μοϊσές, Ροντρίγκες, Ετσιεζίλε, Βαντίνιο (89’ Βιάνα), Σαλίνο, Άλαν, Αγκουιάρ (80’ Μαντρίντ), Ματέους, Λίμα (81’ Έλτον)

Στον πάγκο: Αρτούρ, Μοσόρο, Σίλβιο, Καπέλα

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ):Φαμπιάνσκι, Έμπουε, Σκιλασί, Τζουρού, Γκιμπς, Γουόλκοτ (76’ Βέλα), Ντενίλσον, Γουίλσιρ, Ροζίτσκι, Φάμπρεγκας (69’ Νασρί), Μπέντνερ (73’ Σαμάκ)

Στον πάγκο: Σέζνι, Σανιά, Κονσιελνί, Σονγκ

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Γήπεδο: «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»