Σύνδεση Βρετανίας-Σαουδικής Αραβίας μέσω... ποδοσφαίρου!

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να ιδιωτικοποιήσει το επαγγελματικό της ποδόσφαιρο, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων της χώρας που έχουν ενδιαφερθεί για την αγορά κάποιου αγγλικού συλλόγου. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχουν επαφές Σαουδαράβων επιχειρηματιών με στελέχη ομάδων του Λονδίνου.



Σύνδεση Βρετανίας-Σαουδικής Αραβίας μέσω... ποδοσφαίρου!

Ο λόγος που οι «ισχυροί άνδρες» των ομάδων του κράτους από την Ασία θέλουν να επεκταθούν και στο «Νησί», όσον αφορά την επιχειρηματική ενασχόλησή τους με το άθλημα, είναι, όπως λέγεται, το ότι θέλουν να μεταφέρουν την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία των Βρετανών στο ποδόσφαιρο και στους δικούς τους συλλόγους.

«Γνωρίζω ότι συνεταιρισμοί από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και ατομικά επενδυτές από τη χώρα βολιδοσκοπούν δύο-τρεις συλλόγους του Λονδίνου, τους οποίους θέλουν να συνδέσουν άμεσα με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που έχουν στην πατρίδα τους. Αυτό θα ήταν τέλειο. Θα ήταν καλό για παίκτες, προπονητές και τεχνικούς ειδήμονες, γιατί θα χρειαστούμε τη βρετανική τεχνογνωσία, προκειμένου να αναμορφώσουμε το πρωτάθλημά μας», δήλωσε επενδυτής από τη Σαουδική Αραβία σε βρετανικό Μέσο.

Επιπλέον, πηγές από την ίδια χώρα, αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι Σαουδάραβες επενδυτές που στοχεύουν να αγοράσουν ομάδες της Τσάμπιονσιπ, καθώς θεωρούν ότι, εφόσον καταφέρουν να τις προβιβάσουν στην Πρέμιερ, αυτό θα αποφέρει πολύ υψηλό κέρδος.

Ήδη, ένας επιχειρηματικός όμιλος με έδρα τη Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, ούτως ώστε να αναλάβει τα ηνία της Μπόλτον, η οποία «κυνηγάει» την άνοδο από την τρίτη (League One) στη δεύτερη κατηγορία (Championship) της Αγγλίας.