Ντάιερ: «Δεν σκέφτηκα να παίξω στην Πορτογαλία»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό Μέσο, ο Άγγλος διεθνής μεσοαμυντικός, Έρικ Ντάιερ, αποκάλυψε ότι ένιωσε ιδιαίτερη χαρά όταν το καλοκαίρι η Πορτογαλία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αισθάνεται «γνήσιος» Άγγλος και δεν σκέφτηκε να παίξει στους Ίβηρες.



Ντάιερ: «Δεν σκέφτηκα να παίξω στην Πορτογαλία»

«Αν η Αγγλία δεν καταφέρνει να κερδίζει κάτι, θέλω να νικάει η Πορτογαλία. Χάρηκα πολύ για αυτούς (για το Γιούρο), όμως ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έπαιζα στην την Εθνική τους. Όταν ήμουν μικρότερος, είχε γίνει μία σχετική κουβέντα με τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ, μα δεν προέκυψε κάτι. Εξάλλου, τώρα πλέον είναι αργά για κάτι τέτοιο. Είμαι Άγγλος και δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Είμαι 100% Άγγλος», τόνισε ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατηγόρησε το φαινόμενο που παρατηρείται στην Πορτογαλία να αγωνίζονται αρκετοί Βραζιλιάνοι με το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα.

«Στην Πορτογαλία παίζουν πολλοί Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές. Όσο μεγάλωνα, αυτό δεν μου άρεσε. Όταν μεγάλωσα, είχα πάντα στο νου μου ότι θα αγωνιζόμουν για την Αγγλία. Βέβαια, μπορεί να είμαι γνήσιος Άγγλος, μα η Πορτογαλία είναι το σπίτι μου», σχολίασε ο παίκτης της Τότεναμ δείχνοντας ότι δεν ξεχνάει τα περίπου 13 χρόνια που έζησε στη χώρα των Πρωταθλητών Ευρώπης.