«Κανονιέρηδες» όλοι, νικητές τα «σπιρούνια»

Άγρια ομορφιά πήρε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με την Τότεναμ να επικρατεί 3-2 εκτός έδρας της Άρσεναλ με ολική ανατροπή! Στο ημίχρονο οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν με 2-0, αλλά κάτι το άγχος και η εκπληκτική απόδοση των «σπιρουνιών» στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν τα πάνω κάτω!



«Κανονιέρηδες» όλοι, νικητές τα «σπιρούνια»

Α΄ Ημίχρονο: Με κεκτημένη ταχύτητα

Η Άρσεναλ αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Βγήκε από την αρχή δυναμικά στην επίθεση και ευτύχησε να προηγηθεί πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Ο Φάμπρεγκας τροφοδότησε τον Νασρί στο 9’ που από πολύ δύσκολο σημείο, κατάφερε να δώσει το απαραίτητο φάλτσο στην μπάλα και να ανοίξει το σκορ.

Οι «κανονιέρηδες» δεν σταμάτησαν εκεί. Ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους και στο 27΄ με προβολή του Σαμάκ από μπαλιά του Αρσάβιν βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0. Τα «σπιρούνια» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτο ημιχρόνου να πάρουν τα πάνω τους και να σταθούν ισάξια απέναντι στους γηπεδούχους. Θα μπορούσαν μάλιστα να δεχτούν περισσότερα γκολ, αλλά ο Γκαλάς παρά το έντονο γιουχάισμα που άκουσε από την κερκίδα, κατάφερε να αποσοβήσει αρκετούς κινδύνους και να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Β’ Ημίχρονο: Ολική ανατροπή

Δύο διαφορετικές ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζερμέν Ντεφό πήρε τη θέση του Λένον και το νέο σύστημα ανέβασε κατακόρυφα την Τότεναμ. Σε αυτό συνέβαλε η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Μπέιλ στο 50’. Ο Φαν ντερ Φάαρτ τον έβγαλε τετ α τετ με ένα ψύχραιμο τσίμπημα της μπάλας ανάμεσα από την άμυνα της Άρσεναλ και ο Μπέιλ έκανε με όμορφο πλασέ στη γωνία το 2-1.

Εκεί το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά. Η Τότεναμ άρχισε να το πιστεύει, η Άρσεναλ άρχισε να το φοβάται και αφού οι «κανονιέρηδες» έφτασαν 2-3 φορές κοντά στο να καθαρίσουν το ματς, τελικά φρόντισε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα ο Φαν ντερ Φάαρτ με το γκολ-πέναλτι στο 67΄που έκανε το 2-2. Ξαφνικά οι γηπεδούχοι άρχισαν να τρέχουν για να προλάβουν να πάρουν μία νίκη που στην αρχή έμοιαζε τυπική υπόθεση. Όχι μόνο δεν πρόλαβαν να σώσουν το παιχνίδι, αλλά στο 86΄ έμειναν στον «άσσο», όταν ο Καμπούλ σκόραρε και έδωσε μια ανέλπιστη νίκη στην Τότεναμ με 3-2.
 

Συνθέσεις Ομάδων:

Τότεναμ: Γκόμες, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Ασού-Εκότο, Λένον (46’ Ντεφό), Τζένας, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (88’ Παλάσιος), Παβλιουτσένκο (74’ Κράουτς)

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Σκιλασί, Κοσιέλνι, Κλισί, Σονγκ, Ντενίλσον, Νασρί (77’ Ροζίτσκι), Φάμπρεγκας, Αρσάβιν (77’ Γουόλκοτ), Σαμάκ (68’ Φαν Πέρσι)